loader
Foto

Galerie foto

Emigrarea şlefuieşte talente

Duminică, 21 iunie, de la ora 9:00, vă invităm să urmăriți emisiunea „A doua emigrare”. Aflați povești de viață ale unor români care, după ani de zile în străinătate, au decis să revină în țară. Cum s-au readaptat și ce atuuri le-a oferit emigrarea?

 

A doua emigrare

Ioana Ionescu trăiește pentru muzică. Joaca pe note muzicale din copilărie s-a transformat în timp, în stil de viață.

S-a mutat încă din copilărie în București, pentru a studia pianul la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. S-a dedicat întru totul pasiunii sale pentru muzică și a ales să meargă la școli prestigioase din Germania și Olanda. Acolo și-a șlefuit talentul, iar performanțele sale au fost răsplătite cu aplauze la scenă deschisă, diplome și premii internaționale.

(w882)

Inima a adus-o din nou pe meleagurile natale. Și-a găsit repede un job într-o școală privată de muzică. Alături de cei din trupa  Voltaj îi inițiază pe cei mici în lumea muzicii, dar susține în continuare concerte și participă la concursuri internaționale.

Emil Zorilă este un emigrant atipic. A ales să traiască în străinătate nu din nevoi financiare, ci pentru că visa la experiențe de viață memorabile, într-o lume total diferită. Lucra la o companie internațională de transport maritim, așa încât i-a fost ușor să obțină un contract pe 3 ani în inima Asiei, în Shanghai. Dorința i-a fost îndeplinită, pentru că deși făcuse cursuri de limbă chineză și s-a pregătit și documentat cu mult înainte de plecare, diferențele culturale de la fața locului i-au întrecut așteptările. Pentru Emil Zorilă, mutarea în celălalt capăt al lumii a reprezentat o provocare și a apreciat fiecare lucru nou descoperit. Emigrarea l-a ajutat să evolueze. Departe de casă și de cei dragi, a avut timp să își cultive pasiunile și să se redescopere. Astfel, deși avansa în carieră, și-a dat seama că a venit vremea să se întoarcă acasă și să se îndrepte către un alt domeniu, cel al agriculturii ecologice și sustenabile. Pasiunea sa pentru natură l-a făcut să i se alăture surorii sale, în mica afacere de familie pe care a înființat-o aceasta, cu cosmetice din produse naturale. Se implică în toate fazele producției, de la amestecul ingredientelor până la etichetarea și depozitarea acestora, și își dorește să se dedice agriculturii permeabile, unde să aplice ceea ce a învățat în Shanghai.

Jurnaliști : Iulia Popescu și Monica Nicolescu

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3