loader
Foto

Emisiunea „Gustă Transilvania” ne prezintă o tânără cineastă: Ana Maria Vîjdea

De Ziua Naţională a Tineretului, 2 mai, am făcut cunoştinţă cu cineasta Ana Maria Vîjdea, invitata emisiunii „Gustă Transilvania”.

 

Gustă Transilvania

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ana Maria Vîjdea s-a născut în urmă cu 24 de ani la Buzău. În 2014 a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune, departamentul de Cinematografie și Media din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu lucrarea de licență Filmul documentar observațional. O rescriere a experienței.

În timpul anilor de studiu a lucrat ca regizor, director de imagine sau editor, iar în 2012 a plecat cu o bursă Erasmus la Universitatea Anadolu din Eskişehir (Turcia), unde a realizat două filme documentare de scurtmetraj. Ulterior, a fost desemnată finalistă a concursului Fulbright Student, eveniment în urma căruia va studia timp de 3 ani în Statele Unite ale Americii, ca masterand în cadrul Syracuse University din statul New York.

În prezent, Ana Maria Vîjdea urmează cursurile programului EMIM (European Masters in Interactive Multimedia) și locuiește în Portugalia, unde realizează un stagiu de practică. În timpul liber continuă să realizeze proiecte audiovizuale.

La începutul anului 2015, Ana Maria Vîjdea a obținut Premiul Vilko Filač în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Film și Muzică Küstendorf din Serbia, în calitate de director de imagine al documentarului Merry-Go-Round, regizat de Luka Popadić.

Din emisiunea Gustă Transilvania, moderată de Horea Poenar de la TVR Cluj, aflăm de la Ana Maria Vîjdea detalii despre activitatea profesională din timpul anilor de studiu în cadrul Universităţii Babeș-Bolyai și despre alte proiecte cinematografice în care s-a implicat.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3