loader
Foto

Est Meridian – Cărţi, muzică şi... pălării

Joi, 2 octombrie, ora 17.00

 

Laura Lucescu
Gabriel Rotaru
EST MERIDIAN

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Mâine, în cadrul FILIT, BOOKFEST, cel mai important târg de carte din România, vă aşteaptă cu mari reduceri şi întâlniri cu scriitorii preferaţi. „Vinovatul” de acest târg, Mihai Mitrică, vine la Est Meridian împreună cu scriitorul Cezar Paul Bădescu.

Carmen Veronica Steiciuc , vicepreşedintele Societãţii Scriitorilor Bucovineni, prezentă şi în acest an la FILIT, ne va spune cum a fost la Festivalul Naţional de Poezie de la Mălini, închinat lui Nicolae Labiş.

Invitata noastra, Maria Răducanu, formează, împreuna cu Maxim Belciug, un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu – vocea – este poate cea mai tulburătoare, cea mai vibrantă prezenţă de pe scena muzicală de la noi, iar Maxim Belciug şi-a făurit un renume clasic de artist al chitarei şi al “Încântărilor”.

Profesorul muzeograf Simona Ionescu ne dezvăluie cum se poate face un altfel de festival: cel al... pălăriilor! Acest eveniment inedit a avut loc acum câteva zile la Ruginoasa, la Muzeul „Alexandru Ioan Cuza”.

Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru vă aşteaptă de luni- vineri, de la ora 17.00, cu o sumedenie de noutăţi din zona Moldovei la Est Meridian.

Est Meridian

Realizatori: Laura Lucescu şi Gabriel Rotaru

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3