loader
Foto

Galerie foto

Reușitele învățământului universitar românesc în străinătate

Mihaela Crăciun v-a invitat la o nouă ediție ”Articolul VII”, pe 1 aprilie, de la ora 21:00, la TVR 3 și TVR Internațional.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

De ce să plece din România medici, când putem să exportăm de aici cunoștințe, să mergem noi cu bagajul nostru de învățătură în altă țară, s-a gândit Leonard Azamfirei, rectorul Universității „George Emil Palade“ din Târgu-Mureș, când a deschis o filiala în unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Germania, la Hamburg. Despre programul de studii Medicină în limba engleză – extensia Hamburg și despre alte reușite ale învățământului academic românesc în străinătate, discută realizatorul Mihaela Crăciun, în prima parte a emisiunii, cu Sorin Cîmpeanu, președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

(w882)

În partea a doua a emisiunii, se alătură dezbaterii directorul general al Institutului Limbii Române (ILR), prof. Daiana Cuibuș. Rolul  lectoratelor românești și al Cursului de Limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) în promovarea limbii române in lume, este unul major. Proiectul LCCR, inițiat în anul 2007, în Spania, a fost gândit, spunea prof.Corina Cherteș, directorul de la acea dată, ca mod de prezervare a identității culturale și de reintegrare a copiilor români în sistemul de învățământ românesc, în eventualitatea unei reîntoarceri în România.

(w882)

 

Toți lectorii și colaboratorii LCCR, chiar și în această perioadă de pandemie, predau limba română în toate colțurile lumii.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+


6:55 Imnul României

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3