loader
Foto

Galerie foto

Fan Holograf IV: „Vedere de la Costineşti... până în prezent!”

Sâmbătă, la TVR 3, de la ora 22:30, realizatorul Doru Ionescu ne prezintă episodul final Fan Holograf.  

 

Remix

Povestea Holografică a ajuns la ultimul deceniu. Doar două albume de studio - „Love Affair” (2012) și „Life Line” (2015). Un program discografic fără obligații gen „anul și discul”; dimpotrivă, lansări doar atunci când a fost atinsă „masa critică” de melodii noi. De asemenea, ediția trece în revistă DVD-urile formației, ilustrând nivelul show-urilor, dar și atmosfera de la concerte: „Pur și simplu” din 2004, în același an - „O noapte cu Holograf”, reeditat în 2013 - „Taina” (2009), iar în 2011 „Patria Unplugged”, CD și DVD.

(w882)

(w882)

Dacă al treilea episod a fost polarizat de turneul din 2003, ultima parte a Integralei „Remix” folosește ca osatură mai multe filmări extrase din concertul extraordinar „Vedere de la Costinești” din 2017, de la Sala Palatului. Un concept inedit, dar și o revedere între vechi colegi și muzica cântată împreună, care va rămâne bornă pentru fanii Holograf, mai cu seamă că întreg concertul a fost filmat profesional și postat pe youtube. Nu lipsesc nici videoclipurile, plus imagini de arhivă din portofoliul emisiunii, needitate în episoadele precedente.

(w882)

Producțiile grupului sunt mult mai numeroase; fiecare turneu a fost acompaniat de diverse compilații, (video)single-uri etc. Un DVD deosebit rămâne documentarul din 2015, „Holograf – atunci când lumea s-a schimbat”, realizat de Dan Cojocaru și Eugen Boteanu, fără de care Integrala „Remix” nu ar fi fost posibilă. Între interviurile filmate cu acea ocazie, unul rămâne unic și irepetabil – acela cu regretatul muzician Mihai Coman, solist vocal, chitarist, claviaturist, producător în studioul de înregistrări.

Vorbesc despre ce-a fost, dar și despre prezent și viitor: Dan Bittman, Tino Furtună, Edi Petroșel, Mugurel Vrabete și Romeo Dediu, precum și câțiva dintre foștii membri (prezenți pe scenă la concertul din 2017): Mihai Pocorschi, Gabriel Cotabiță, Nikos Themistocle, Nuțu Olteanu, Florin Ochescu, precum și jurnalistul Andrei Partoș, martor ocular al verilor de la Costinești și colaborator al trupei, dar și fanul Ștefan Dumitraș care a provocat și sprijinit de la bun început realizarea celor patru episoade.

(w882)

O mențiune specială pentru melodia „Dă-mi iubirea ta”, prea puțin cunoscută pentru povestea ei: Compoziția lui Romeo Dediu (cu varianta în limba engleză „I Need Your Love”) a fost trimisă în urmă cu un an și jumătate la „Songwriting Competition” (SUA), un concurs cu 16000 de piese înscrise. Și a câștigat două Premii I, la secțiunile „Adult Contemporary” și „Pop / Top 40”. Povestea se oprește pentru „Remix” la turneul din februarie – martie 2019, cu stația obligatorie de la București, Sala Palatului (5 martie), marcat de cel mai recent video-single „Pierd înălțimea din ochii tăi”.

Credit foto: arhiva Holograf

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3