Festivalul Maria Lătărețu - în direct la TVR 3
luni, 04 noiembrie 2019
Marţi, 5 şi miercuri, 6 noiembrie, de la ora 20.00, a fost difuzat spectacolul-concurs. Joi, 7 noiembrie de la ora 22.00, va fi transmisă Gala Laureaţilor celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Maria Lătăreţu.

Toamna aceasta ne intâlnim la Târgu Jiu ca să redescoperim împreună frumuseţea şi unicitatea cântecelor Mariei Lătăreţu, într-un Festival tradiţional în care zeci de tineri talentaţi se luptă pentru Marele Trofeu.

Alături de concurenţi, mari artişti de muzică populară şi-au anunţat prezenţa pe scena Festivalului: Petrică Mîţu Stoian, Emilia Dorobanţu, Nicoleta Lăcătuşu, Ilie Caraş, Lenuţa Purja, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Olguţa Berbec, Ion Drăgan, Nicoleta Lătăreţu şi mulţi alţii.

Invitaţi de onoare: Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Gheorghe Roşoga, Sorin Filip.

Evenimentul anual desfăşurat în semn de omagiu pentru marea noastră artistă, Maria Lătăreţu, este organizat de Ansamblul artistic profesionist “Doina Gorjului”, Școala Populară de Arte – Târgu Jiu, Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu-Gorj și Liga Culturală “Fiii Gorjului” din Bucureşti.

Ajuns la ediția XXVI-a, Festivalul Maria Lătărețu se desfăşoară, în acest an, în perioada 4 – 7 noiembrie la Complexul Hotelier Brâncuşi din Târgu Jiu.

Festivalul se adresează soliștilor vocali și soliștilor instrumentali cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, care vor prezenta în cadrul concursului două piese:

 • doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic – fără acompaniament
 • o melodie ritmată – cu acompaniament orchestral (asigurat de Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”)

(oar_w460)

 • 21:00
  Nocturne
  *Best of Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Marina Constantinescu
 • 21:50
  Poesis
  *POESIS-un regal de poezie din arhiva de aur a Televiziunii Române. Capodopere ale clasicilor liricii româneşti şi universale în interpretări de referinţă. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 22:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova *În cadrul emisunii Cult@rt continuăm cele două campanii de susținere și promovare a creatorilor și artiștilor contemporani, campanii realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Oltenia, respectiv cu Teatrul Național Marin Sorescu. Invităm astfel telespectatorii să îi cunoască mai bine pe scriitorii din Oltenia și pe actorii naționalului craiovean, dar și să se îndrepte mai mult spre lectură și spre sălile de teatru. Campania "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris !" o are ca protagonistă pe traducătoarea de literatură din limba spaniolă, Lavinia Similaru, iar în cadrul rubricii "Ia te uită!" o veți cunoaște pe actriţa Tamara Popescu.La rubrica ,,ateliere & galerii’’ vă invităm să descoperiţi expoziția Lorem ipsum, deschisă la Muzeul de Artă din Craiova de artistului vizual Darie Dup și curatoriată de criticul de artă Horea Avram Producator Anca Toghe
 • 23:00
  Concert VARĂ MAGICĂ 2020
  *Recital Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun Seria concertelor Festivalului Internaţional Vară magică este în plin crescendo. Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun au împletit poezia cu muzica, prietenia, filosofia, într-un recital ce poate fi pus în topul celor mai interesante întâlniri muzicale. Ambii sunt câştigători ai Concursului Enescu, ambii sunt muzicieni rafinaţi, ambii iubesc poezia, umorul, ştiintele şi ce este mai important , Muzica îi reuneşte! Producător Claudia Robu
 • 00:12
  Garantat 100%
  (R din 27 oct.)
 • 01:00
  Piper pe limba
  *Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova
 • 02:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 03:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 04:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova
 • 04:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin