loader
Foto

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, în direct la TVR 3

În perioada 12-14 septembrie, ora 18.30 (în direct la TVR 3 şi TVR+ ), respectiv ora 22.00 (ora României, preluare la TVR Internaţional)

 

Cei mai îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, dar şi tinere talente în curs de afirmare se vor regăsi, în perioada 12-14 septembrie, pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2013 din Alba-Iulia. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, va fi transmis în direct la TVR 3 şi online, pe TVR+, şi preluat, pentru românii din afara graniţelor ţării, de TVR Internaţional.

Desfăşurat la Alba Iulia şi Jidvei, festivalul concurs „Strugurele de Aur” este o sărbătoare a cântecului românesc, un eveniment de înaltă ţinută artistică. Şi în acest an, la Alba Iulia se vor întâlni, pe parcursul celor două zile de concurs, tineri interpreţi din diferite zone ale ţării, vedetele de mâine ale folclorului nostru. Cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi la Gala Laureaţilor, sâmbătă, 14 septembrie, într-un spectacol eveniment, realizatoarea TVR Marioara Murărescu fiind preşedinte de onoare al juriului. Pe tot parcursul festivalului, Orchestra Naţională Jidvei România, condusă de Stelian Stoica, va fi alături de concurenţi şi de artiştii consacraţi.

În cadrul Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” vor susţine recitaluri laureaţi ai ediţiilor precedente şi mari interpreţi ai cântecului românesc. Marioara Murărescu va prezenta în emisiunea Tezaur folcloric, pe parcursul mai multor ediţii, recitaluri şi momente de excepţie ale festivalului.

 

Despre Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”:

Iniţiat în anul 2001, având ca obiectiv conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi artistic al zonei Târnavelor, „Strugurele de Aur” a devenit o sărbătoare a cântecului, în care sunt prezente tradiţii şi talente din toate zonele româneşti. La Alba Iulia se întâlnesc în fiecare an generaţii de interpreţi – celebrităţi în recital, tineri în concurs şi, prin repertorii, marii solişti care cu ani în urmă au slujit cântecul românesc.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3