loader
Foto

Decalog

Dekalog - Polonia, 1989

sâmbătă, 27 octombrie 2018
ora 20:00

 

 

Seria de filme a fost creată inițial ca o miniserie pentru televiziune, regizată de Krzysztof Kieślowski și scrisă împreună cu Krzysztof Piesiewicz.

Seria are zece episoade de câte o oră, câte un episod pentru fiecare dintre cele 10 porunci. Kieślowski a declarat însă că filmele nu se suprapun exact cu poruncile. Întâmplările din Polonia deceniului 8 al secolului XX ilustrează dilemele omului modern în raport cu Decalogul, precum şi înţelesurile date ori îndelung căutate ale poruncilor biblice.

Decalog unu

Cu: Henryk Baranowski, Wojciech Klata, Maja Komorowska

Dramă

„Eu sunt Domnul Dumnezeul tău; să nu ai alţi dumnezei afară de Mine”.

Pawel are 10 ani şi, cu acordul tatălui său, îşi petrece o bună parte din timp în faţa computerului, în vreme ce mătuşa băiatului consideră că, astfel, educaţia spirituală a acestuia are de suferit. Dar Pawel nu are timp s-o asculte, mai cu seamă că tocmai a primit în dar o pereche de patine, iar după calculele computerului gheaţa lacului e suficient de rezistentă pentru patinaj.

Decalog doi

Cu: Krystyna Janda, Aleksander Bardini, Olgierd Lukaszewicz, Artur Barcis

Dramă

„Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deşert”.

Dorota îşi vizitează la spital soţul, Andrzej, aflat în stare gravă. Femeia e însărcinată cu un alt bărbat şi îi cere medicului curant să-i spună deschis care sunt şansele de supravieţuire ale pacientului, pentru a lua o hotărâre în legătură cu păstrarea sarcinii. Dar medicul ştie că nu are nici un drept să hotărască dacă un copil se va naşte sau nu, cu atât mai mult cu cât nu poate fi sigur că Andrzej nu-şi va reveni în mod miraculos.

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Craiova

* Medici și specialiști din domeniul sănătății, sfaturi, scheme de tratament și noutăți legislative

* Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a găzduit cea de a treia ediție " Craiova Connects" , cel mai inovativ concept de congres din România, care abordează interdisciplinaritatea in medicină și conduitele medicale de avangardă.

Congresul a adus anul acesta în prim plan gastroenterologia, oncologia și genetica.

Despre provocările medicinei moderne, reuniunea G7 a Universităților de Medicină din Romania și viitorul terapiilor personalizare discutăm la TdS cu prof univ.dr. Dan Gheonea-Rectorul UMF Craiova și conf.univ.dr Carmen Oancea.

Moderator Andrada Cojocaru

Producător Daniela Preda

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 

#tvr3