loader
Foto

M – UN ORAŞ ÎŞI CAUTĂ UCIGAŞUL

M - EINE STADT SUCHT EINEN MOERDER - Germania, 1931

sâmbătă, 25 ianuarie 2020
ora 23:00

 

 

Regia: Fritz Lang

Cu: Peter Lorre, Ellen Widmann, Inge Landgut

Thriller

Un ucigaş de copii psihopat circulă liber pe străzile oraşului şi poliţia nu reuşeşte să-l prindă. Pentru a putea opera în voie, ceilalţi infractori decid că singura soluţie pentru a scăpa de politie este să prindă ei criminalul.

"M" este primul film sonor realizat de Fritz Lang, iar regizorul însuşi îl considera punctul culminant al carierei sale. Prestigioasa revistă franceză "Cahiers du cinema" l-a plasat pe locul al șaselea în clasamentul celor mai bune 100 de filme din toate timpurile.

"Lang dezvoltă aici tema care va domina toată opera lui sonoră: aceea a vinovăţiei. Ucigaşul său este condamnat de către lumea interlopă pe care o dezonora, dar acest solitar hăituit, interpretat de Peter Lorre într-o manieră emoţională şi neliniştitoare, apare mai mult ca o victimă decât ca un călău." Georges Sadoul – "Histoire du cinema mondial", 1949.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

#tvr3