loader
Foto

POARTA ALBĂ

România, 2014

sâmbătă, 22 august 2020
ora 23:00

 

 

Regia Nicolae Mărgineanu

Scenariul: Nicolae Mărgineanu, Oana Maria Cajal

Cu: Cristian Bota, Sergiu Bucur, Maria Ploae, Mădălina Craiu

Dramă

Aadaptare a cărţilor "Vărul Alexandru" de Adrian Oprescu şi "Tortura pe înţelesul tuturor" de Florin Constantin Pavlovici.

Anul 1949-comunismul se instala în forţă în România.Trei tineri studenţi, Adrian, Ninel şi Anuca încearcă să treacă graniţa peste Dunăre. Băieţii sunt prinşi de grăniceri şi ajung într-unul dintre lagărele de muncă forţată de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Printre cei condamnaţi alături de ei se găsesc profesori, avocaţi, preoţi, filosofi, ţărani, artişti, oameni de ştiinţă... Treptat, deţinuţii îşi dau seama că munca forţată la Canal nu are ca scop construirea unei căi de transport, ci, mai ales, exterminarea celor care, într-un fel sau altul, se împotrivesc regimului comunist.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

#tvr3