loader
Foto

Galerie foto

Frontierele și armele sunt încă subiecte sensibile în Europa

De la nivelul cetățeanului și până la scara unui întreg stat, echilibrul între traumele trecutului și nevoia de siguranță nu este chiar ușor de găsit.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Spania, Croația, Polonia și Slovenia.

Până nu de demult Asturia era considerată o regiune sigură a Spaniei. În ultima vreme a crescut însă numărul de jafuri armate, majoritatea atacuri împotriva băncilor ale unor oameni obișnuiți, aduși de criza economică la disperare. Inevitabil, dreptul de a deține arme și muniție ajunge să afecteze siguranța celorlalți.

Sunt prea mulți porci mistreți pe Muntele Medvenica iar aceștia devastează adesea zone limitrofe Zagrebului. Vânătorii nu pot face uz de armă fără să aibă autorizații speciale pentru că zona are statut de rezervație naturală. O soluție pentru protejarea biodiversității în condiții de siguranță a populației încă nu a fost găsită.

În 2018 se împlinesc 100 de ani de independență a Poloniei și un an de la înființarea Forțelor de Apărare Teritoriale. Acestea au misiunea de a interveni în caz de dezastre naturale dar și în situații de conflict armat. Tinerii se înrolează ca voluntari nu doar din patriotism ci și pentru oportunitățile de dezvoltare personală și de carieră.

S-a împlinit deja un sfert de secol de când Slovenia şi Croaţia au devenit ţări independente. La acel moment graniţele interne din fosta Iugoslavie au devenit graniţe de stat şi astfel a început calvarul locuitorilor din zonele limitrofe. Linia graniţei este încă absurdă pe alocuri: trece prin gospodării, peste drumuri şi chiar peste case.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 17.06.2018 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 17.06.2018 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- marți 19.06.2018 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

- sâmbătă 23.06.2018 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori :Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3