loader
Foto

Gala Marii Loje Nationale din Romania – în direct la TVR 3

Vineri, 21 iunie, de la ora 19.00, urmăriţi în transmisiune directă de la Ateneul Român, cea de-a IX-a ediţie a Galei care celebrează excelenţa în şapte domenii de referinţă.

 

La ediţia din acest an, Marea Lojă Naţională din România decernează în cadru festiv, la Ateneul Român, şapte premii, în valoare de 5.000 Euro fiecare, pentru următoarele domenii de referinţă:

-        Premiul GRIGORE MOISIL , pentru Ştiinţe Exacte;

-        Premiul HENRI COANDĂ , pentru Ştiinţe Aplicate;

-        Premiul CAROL DAVILA , pentru Medicină;

-        Premiul EUGENIU CARADA , pentru Economie;

-        Premiul NICOLAE TITULESCU , pentru Diplomaţie şi Politologie;

-        Premiul SPIRU HARET , pentru Educaţie, Mediu şi IT;

-        Premiul CONSTANTIN BRÂNCUŞI , pentru Artă şi Cultură.

Premiile au fost stabilite de Secţiile specializate ale Academiei Române, în parteneriat cu Universităţi de prestigiu din întreaga ţară şi – aşa cum aţi remarcat - poartă numele unor personalităţi  reprezentative pentru domeniile de referinţă

Decernarea Premiile Marii Loji Naţionale din România are în vedere stimularea şi dezvoltarea cunoaşterii în orice domeniu de cercetare, inclusiv ştiinţele socio-umane, atât prin cercetarea fundamentală, cât şi prin cercetări avansate, pentru dezvoltarea unor probleme complexe, prin dobândirea de cunoştinţe noi cu privire la fenomene şi procese, formularea şi validarea de ipoteze originale, modele conceptuale şi teorii.

Premiile se acordă tuturor cetăţenilor români, rezidenţi sau nerezidenţi pe teritoriul României, indiferent de sex, religie sau vârstă, (masoni sau profani), care în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, o invenţie sau inovaţie; au emis o teorie, teoremă, ecuaţie; au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social, într-unul din cele 7 domenii premiate sau - prin exercitarea profesiei sau demnităţii publice – au adus importante servicii ori beneficii Ţării.

Gazdele Galei sunt Alexandra Velniciuc şi Mihai Constantin, iar momentele artistice sunt susţinute de Orchestra Medicilor din Romania ,,Dr. Ermil Nichifor”, dirijor Costin Grigore şi de corul „Vox medicalis”, dirijor Tudor Ionescu. Solişti: soprana Irina Iordăchescu, soprana Madalina Stan, baritonul Florin Estefan şi baritonul Cătălin Petrescu.

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3