loader
Foto

Gărâna 2014: Recital Dave Douglas „The Riverside Quartet”

Quartetul Riverside poartă numele albumului lansat de cei patru muzicieni în aprilie 2014 şi înregistrat în Toronto, în 2012.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Cvartetul este condus de către trompetistul Dave Douglas şi saxofonistul Chet Doxas, având o secţiune ritmică formată din legendarul bassist Steve Swallow şi Jim Doxas la tobe.

Dave Douglas şi-a dorit să celebreze creaţia muzicală a artistului Jimmy Giuffre, alături de care Steve Swallow a cântat în anii ’60. Nu este un album tribut adus lui Giuffre ori un album de cover-uri, ci mai degrabă un album inspirat de inventivitatea muzicii lui.

Darul lui Douglas de a compune, precum şi armonia dintre membrii grupului au dat naştere unei colecţii de compoziţii bazate pe libertatea emoţiilor şi a spiritului. Este o combinaţie de muzică improvizată, imnuri sacre, muzică apalaşă, bazându-se pe o estetică cu origini în muzica americană (folk, country, blues, rhythm and blues, rock and roll) şi de jazz.

Dave Douglas s-a născut în Montclair, New Jersey, în 1963. A început să studieze trompeta pe la 9 ani. Frank Zappa, Miles Davis sau Mahavishnu Orchestra, Billie Holiday, John Coltrane şi Igor Stravinsky sunt cei pe care-i consideră că au avut o influenţă puternică la începutul carierei sale de muzician.

Dave Douglas începe să devină apreciat şi cunoscut ca trompetist, improvizator şi compozitor, conducând o serie de grupuri ca Charms of the Night Sky, Dave Douglas Quartet, Dave Douglas Sextet, Dave Douglas String Group. Are peste 70 de colaborări ca sideman, cu muzicieni importanţi ai jazzului, sute de turnee internaţionale şi o muncă de creaţie materializată în 41 de albume ca leader.

Emisiunea "Cap de Afiș" se difuzează pe TVR3 joi 27.11.2014 de la ora 18:00 iar pe TVR Timișoara duminică 30.11.2014 de la ora 17:00.

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3