loader
Foto

Iacint Manoliu, eroul unei noi poveşti a lu’ Pilu

Pe 31 mai  si 7 iunie, de la ora 19.30 la TVR Cluj, şi de la ora 22.30 la TVR 3, Alexandru Pilu Bănoi ne-a adus povestea lui Iacint Manoliu, fratele Liei Manoliu.

 

Poveştile lu’ Pilu
  • Prima parte a poveştii este disponibilă online pe TVR+.
  • A doua parte a poveştii este disponibilă online pe TVR+.


Eroul de poveste a lăsat povești complete acestei nații. Eroul de poveste a reușit să-și construiacă tot printr-o combinație - ce din păcate astăzi e imposibilă - simplă. Bonomie și modestie în aceeași cantitate. Ele au împachetat tot. Au reușit să-i dea aripi eroului de poveste. Ea, precum vectorul, a avut stabilit viitorul.

(w882) Iacint Man

“Războiul” dintre școală și sport i-a câștigat siguranța. A fost o mărime definită prin valoare. A muncit precum textul unui exercițiu matematic, a zâmbit precum versurile lui Bacovia – “… în vânt și uitare tot / stând / cu zile grele stăpâne / oricine, orice au trăit / Nimic / nu rămâne…” – a strălucit precum o stea la Ciudad de Mexico. Acolo, pentru o secundă, Lia Manoliu a atins cerul.

Despre Lia Manoliu mi-a povestit fratele domniei sale, Iacint Manoliu. O poveste cu două capitole. Nu știu cât am reușit să răsfoiesc, dar știu că pentru o oră m-am simțit întreg.

(w882) Iacint Man

**

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3