loader
Foto

Identitate Basarabia: Dumitru Crudu

TVR Iaşi ne-a invitat să urmărim o ediţie a emisiunii "Identitate Basarabia" care l-a avut ca invitat pe Dumitru Crudu. La TVR 3 şi pe TVR+, emisiunea a fost difuzată duminică, 8 mai, de la ora 14:30 și online pe TVR+ .

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Este director de bibliotecă, merge la serviciu cu bicicleta şi nu are telefon mobil. S-a născut în  anul 1968 în satul Flutura, judeţul Ungheni şi în CV-ul său menţionează faptul că a fost membru al Uniunii Tineretului Comunist Leninist din întreaga Uniune Sovietică. A fost Student în Chişinău, Tbilisi, Braşov şi masterand la Sibiu. A lansat în anul 1999, împreună cu Marius Ianuş, un nou manifest literar intitulat “fracturismul”. Este câştigător al Concursului de dramaturgie Cea mai bună piesă românească a anului, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi de Fundaţia Principesa Margareta a României, ediţia 2003. Romanul Un american la Chişinău a câştigat Premiul de Proză al Filialei Chişinău a Uniunii Scriitorilor din România pe 2013. Ca dramaturg, a scris în jur de douăzeci de piese de teatru, după care s-au realizat în jur de 30 de spectacole şi filme în Republica Moldova, România, Italia, Germania, Haiti, Camerun, Suedia, Franţa, Bulgaria.

TVR Moldova: sâmbătă,  26 martie, ora 19.30

TVR Iaşi: marţi,  5 aprilie, ora 20.00

Reluare:  miercuri, 6 aprilie, ora 13.00

sâmbătă, 9 aprilie, ora 19.00

TVR Internaţional: 30 aprilie, ora 19.30

TVR 3: duminică, 8 mai, ora 14.30

 

O coproducţie TVR Iaşi – OWH Studio 2015 realizată de Violeta Gorgos (realizator), Cristian Sbîngu (imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine), Marian Bucur (editor imagine).

 

 

 

 

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3