loader
Foto

În luna florilor, cântecul din Banat îmbracă straie de sărbătoare

La "Cântec şi Poveste" vă oferim un buchet de cântece bănăţene şi ardeleneşti cu sărbătoriţii lui Florar.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Doinele, brâurile, horele şi ardelenele aduse în dar de aniversaţii acestei luni, înmănunchiază un frumos buchet de primăvară.

Începem sărbătoarea cu almăjanul Nicu Novac şi îndemnul lui, “vreme stai in loc” iar de langă Herculane mezinul acestei emisiuni Dumitru Teleagă ne invită “să purtăm brâul bine”.

Ajungem şi în patria gugulanilor unde, doinind, Ana Munteanu se roagă de “trandafir cu creanga-n apă, spune-i cucului să tacă”.

Nici câmpia timişană nu se lasă mai prejos, mai ales că Vasile Conea “a cântat o viaţă-ntreagă, pentru tine lume dragă” iar Deian Galetin ne demonstrază nu numai arta interpretării cântecelor la acordeon ci şi măiestria sa în calitate de dirijor al ansamblului Timişul din Timişoara.

Buchetul de interpreţi este completat frumos cu Mariana Anghel care ne mărturiseşte dorinţa ei, “tare-aş vrea floare să fiu”!

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 28.05.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 31.05.2015 de la ora 19.00.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara . Înregistrarea emisiunii (dacă este disponibilă) poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3