loader
Foto

„Inocentul", ultimul film al lui Visconti, sâmbătă la TVR 3

Filmul „Inocentul", ultima creație a regizorului italian Luchino Visconti, s-a difuzat la TVR 3 și pe TVR+, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 23:00.

 

Ultimul film al marelui regizor Luchino Visconti (1906-1976) a fost inspirat de romanul lui Gabriele D'Annunzio.

Acțiunea dramei se petrece în mediul aristocraţiei italiene a secolului XIX. Tullio, care-şi înşală cu indiscreţie soţia, nu suportă bănuiala că aceasta are un copil cu un alt bărbat.

(w882) Inocentul

Regizor remarcabil în istoria artei secolului XX, Luchino Visconti a fost preocupat de dezintegrarea morală a familiilor.

În ultima sa producţie, Visconti se apleacă asupra consecințelor pe care le suportă un aristocrat care-şi neglijează soția. El conturează, în ultima sa realizare, trei personaje: Tullio Hermil, un bărbat irezistibil care face să sufere orice femeie. Din poveste nu lipsesc amanta posesivă, Teresa, o femeie care vânează bărbaţii ca pe o pradă, și soția aristocratului, Giuliana, cea care trece prin mai multe dezamăgiri.

Filmările peliculei au avut loc la Villa Mirafiori din Roma, Villa Butori din Lucca și Villa Bellosguardo.

(w882) Inocentul

Muzica filmului a fost recompensată cu premiul industriei cinematografice italiene David di Donatello: cea mai bună muzică de film, trofeu acordat lui Franco Mannino în 1976.

Coproducția Italia-Franţa din 1976 îi are în distribuție pe Giancarlo Giannini, Laura Antonelli, Jennifer O'Neill, Marie Dubois, Roberta Paladini.

(w882)

Din filmografia lui Luchino Visconti vă reamintim că fac parte „Moarte la Veneția", „Ghepardul" și „Amurgul zeilor" (pentru scenariul căruia a fost nominalizat la Oscar în 1970). „Ghepardul" i-a adus Palme d'Or la Cannes, în 1963, iar „Moarte la Veneția" i-a adus două nominalizări - la Palme d'Or și la BAFTA, în 1971.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR 3 puteți afla aici.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3