loader
Foto

Galerie foto

Interviu cu Elena Mîndru, la "Picătura de cultură"

În toamna acestui an, Palatul Culturii din Tîrgu Mureş a găzduit un concert de jazz simfonic, susţinut de Elena Mîndru şi Orchestra Filarmonicii din Tîrgu Mureş. Joi, 18 februarie, ora 22:00, la TVR 3 ați revăzut un interviu cu apreciata muziciană.

 

Picătura de cultură

Ediţia s-a difuzat în premieră pe 10 decembrie 2015; este disponibilă online pe TVR+.

Elena Mîndru este una dintre muzicienele cele mai apreciate pe scena de jazz din ţară şi din străinătate. Absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Elena Mîndru a obţinut în anul 2012 locul al II-lea şi Premiul Publicului la Montreux Voice Jazz Competition, concurs desfăşurat în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de jazz din lume al cărui juriu a fost prezidat de legendarul Quincy Jones.

Parcursul muzical al Elenei Mîndru include colaborări şi concerte cu muzicieni români şi din străinătate precum dirijorul Ionel Tudor, Horia Moculescu, Sorin Romanescu, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman, Borislav Petrov, Big-Band-ul Radio Bucureşti, Blue Note Orchestra – Sassari. Elena Mîndru a participat şi a câştigat premii la festivaluri din ţară şi din străinătate, atât pe parte de jazz vocal, cât şi de compoziţie clasică, festivaluri precum Festivalul Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam). În ultimii ani , Elena Mîndru s-a perfecţionat la Academiile de muzică din Londra, Stockholm şi Helsinki. Acum locuieşte în Helsinki, studiază jazzul în continuare ca doctorandă a Sibelius Academy.

La concertul susţinut la Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureş, Elena Mîndru a urcat pe scenă alături de Tuomas J. Turunen, la pian (soţul Elenei), Anssi Tirkkonen, la tobe - ambii din Finlanda -, Michael Acker, la contrabas, şi dirijorul Sabin Păutza.

Picătura de cultură

Interviu cu Elena Mîndru

Realizator: Petronela Moraru

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Moderator Adriana Pinti

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3