loader
Foto

Galerie foto

Interviu cu Pascal Bruckner, pe 8 martie, la TVR3

Sâmbătă 8 martie, la TVR3, de la ora 22.00, în cadrul emisiunii "Picătura de cultură" sunteţi invitaţi să urmăriţi un interviu spectaculos cu scriitorul Pascal Bruckner, realizat la Târgu-Mureş de Coralia Matea.

 

Picătura de cultură

Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualităţii este celebru în România mai ales prin romanele sale: “Iubirea faţă de aproapele”, “Hoţii de frumuseţe” (Premiul Renaudot 1997), “Luni de fiere”, “Căpcăunii anonimi”, “Palatul chelfănelii”, “Copilul divin” şi “Paria”.

“Prăbuşirea ideologiilor ne-a lipsit de o soluţie comodă: să imputăm nefericirea noastră imperialismului, capitalismului, comunismului. [...] Ne-am înşela totuşi dacă am crede că dispariţia acestor sperietori antrenează societăţile noastre către mai multă înţelepciune. Dimpotrivă: acum, când au dispărut marii ţapi ispăşitori, e tentant să-i reînviem într-ascuns şi să punem oboseala, starea noastră proastă pe seama vicleniei vreunei entităţi obscure care ne impune logica sa secretă. Homo democraticus întreţine un raport ambiguu cu despotismul: îl detestă, dar totodată îi şi regretă dispariţia.” (Pascal Bruckner, “Tentaţia inocenţei”)

Ce are de spus autorul aflaţi la TVR3, sâmbătă, 8 martie, de la ora 22.00.

La TVR Târgu-Mureş interviul se va difuza joi 13 martie, de la ora 18.40.

 

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3