loader
Foto

ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolit al Banatului, a plecat spre cele veşnice...

Cel mai longeviv mitropolit al ortodoxiei din lume (ocupa funcţia de 52 de ani) a sfârşit din viaţă duminică noaptea, la vârsta de 90 de ani.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Foto Ramona Băluțescu

Personaj iubit şi controversat, deopotrivă, Nicolae Corneanu reprezintă, pentru comunitatea bănăţeană, un reper moral care depăşeşte cu mult graniţele ortodoxiei.

Slujba de înmormântarea a Înalt Preasfinţiei Sale va fi oficiată mâine, 1 octombrie, cu începere de la ora 11, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara şi va fi transmisă, în direct, pe TVR Timişoara şi TVR 2. Pentru această seară, împreună cu conf.dr.univ. Claudiu T. Arieşan, ne propunem o scurtă evocare a personalităţii lui Nicolae Corneanu.

Muzeul de Artă al Timişoarei ne facilitează reîntâlnirea cu unul dintre marii artişti contemporani: Ştefan Câlţia. Expoziţia „Locuri” va fi vernisată vineri, 3 octombrie, începând cu ora 18, în prezenţa foarte cunoscutului pictor.

Nesfârşitele peisaje transilvănene, dar şi trupurile fragile care le traversează văzduhul vor rămâne pe simezele Palatului Baroc până la începutul lunii decembrie. Amănunte despre eveniment primim dinspre directorul Muzeului de Artă al Timisoarei, prof.univ.dr. Victor Neumann.

O luxoasă clădire de birouri din Cluj, aparţinând omului de afaceri şi colecţionarului de artă timişorean Ovidiu Şandor, găzduieşte expoziţia retrospectivă „1.1.1.+Sigma. Poetica spaţiului: utopie şi cercetare”.

Privirea este completă asupra creaţiei unor artişti fundamentali ai anilor 1960-1970: Ştefan Bertalan, Roman Cotoşman, Constantin Flondor şi Doru Tulcan.

Ultimii doi menţionaţi au fost în direct, astă-seară (dimpreună cu unul dintre iniţiatorii proiectului, Sorina Jecza, manager al Fundaţiei Interart Triade), şi ne-au spus povestea celor dintâi grupuri experimentale din România.

Emisiunea s-a difuzat în direct pe TVR Timișoara și TVR3 marți 30.09.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara miercuri 1.10.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+.

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Berinde

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3