loader
Foto

Galerie foto

„Iubire”, un film copleşitor despre dragoste şi bătrâneţe, la TVR3

În regia lui Michael Haneke, filmul „Iubire” spune povestea unui cuplu de pensionari parizieni ajunşi în acel moment al vieţii în care vârsta şi boala îşi spun cuvântul implacabil. Sâmbătă, 15 septembrie, la TVR3, de la ora 20.00.

 

Cu Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, producţia anului 2012 a câştigat marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes şi Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

„Am făcut acest film pentru că am trăit ceva similar în famile care m-a marcat profund”, a spus Haneke la conferinţa de presă de la Cannes în anul premierei.

Georges şi Anne sunt doi pensionari parizieni de peste 80 de ani, care trăiesc într-un apartament elegant şi continuă să-şi cultive pasiunile intelectuale: concerte, teatru, cărţi. Au o viaţă liniştită şi fericită şi o fiică de care sunt apropiaţi, deşi aceasta locuieşte în Anglia.

Însă, într-o zi, Anne nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat cu câteva clipe mai devreme şi, după vizita la spital, descoperă că a avut un atac cerebral sever. Urmează o paralizie parţială şi starea bătrânei se înrăutăţeşte pe zi ce trece.

La rândul său, Georges se simte deznădăjduit, incapabil, mai ales fizic, să-şi susţină soţia. Prezentul le pune iubirea la încercare şi nici măcar rememorarea momentelor fericite din trecut nu reuşeşte să aline teribila tristeţe care-i copleşeşte.

„Filmele mele sunt o reacţie la cinematografia americană, care coboară standardele şi nu îi mai oferă putere spectatorului. Prin filmele mele vreau să nasc noi întrebări, să-l provoc pe spectator şi să apelez la inteligenţa sa şi mai puţin la atracţia sa spre consum”, spunea Haneke cu ceva timp înainte de a regiza acest film.

(w500) Michael Ha

Pelicula „Iubire/Amour” a strâns numeroase premii prestigioase, printre care Palme d'Or, Festivalul de Film de la Cannes,Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, două premii BAFTA şi cinci premii Cesar.

Filmul poate fi urmărit la TVR 3 sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 20.00.

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3