loader
Foto

Jazz, folk şi rock, în Remixul de sâmbătă

Jazz și folk de ieri și alaltăieri, rock de ieri și de azi, sâmbătă, 8 aprilie, la TVR 3, de la ora 22.10, în emisiunea Remix.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Guido Manusardi

Locuind lângă Milano, marele pianist italian - vedetă a jazzului european - și-a trăit prima parte a carierei în România (1967 - 1974). Are la activ o sută de discuri și nenumărate concerte, unele dintre ele pline de sonorități românești.

Înapoi în timp, a fost remarcat incognito, în București, de Cornel Chiriac. Avea să cânte ani de zile alături de marii instrumentiști români ai genului, inclusiv în orchestra Electrecord.

Întors în Italia, a fost recunoscut la adevărata valoare și și-a continuat cursul ascendent spre o carieră fabuloasă, cu colaboratori trecuți cu majuscule în dicționarele de jazz. A revenit în câteva rânduri în ţara sa adoptivă (2001, 2002, 2004) și păstrează în repertoriu numeroase teme etno jazz, prelucrate din folclorul românesc.

(w882) Guido

Mihai Munteanu

La sfârşitul anilor ’60, primii folkiști bucureşteni făcuseră cale bătută în casa fraţilor Munteanu. Michone contează în amintirile melomanilor ca unul dintre pionierii genului muzical care avea să explodeze în decada următoare, deşi a rămas în 1970 la Paris, unde are o frumoasă carieră de arhitect.

Dan Alex Sîrbu Villa și Fracassoni

Povestea lui Danețu începe cu Cristi Minculescu, care își aduce aminte de chitaristul care i-a salvat pe rockerii florii de Iris - atunci când le-au ars instrumentele - și care i-a dus în concerte în Italia nu mai puţin de cinci sezoane.

După două discuri cu trupa etalon a hard-rockului românesc, Dan s-a stabilit la Bergamo, a continuat să cânte și a fondat un studiou profesionist de înregistrări.

Iar când a fost nevoit să renunțe la hobby… l-a transmis fiului său, Daniele, care cântă de mic la tobe, pian (studiat la liceul de muzică) şi cu vocea. Cu trupa acestuia, Fracassoni, românul își retrăiește tinerețea, uneori și în concerte în România. Din 2010 încoace, „zgomotoşii” au devenit profesioniști, cum o atestă și înregistrările din 2017 cu noul solist vocal și claviaturist, Davide Pagnoncelli.

(w882) Fracas

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3