loader
Foto

”Jurnalul unui nebun”, de Gogol, noua invitaţie a Casei de Producţie TVR

Casa de Producţie TVR vă propune luni, 10 iulie, de la ora 21.10 la TVR 2, spectacolul ”Jurnalul unui nebun”, de N. V. Gogol. La TVR MOLDOVA şi TVR 3 îl puteţi urmări în zilele de 15 şi 16 iulie.

 

Teatru TV

Anul acesta, aniversăm 60 de ani de Teatru Național de Televiziune. Casa de Producție TVR continuă să vă prezinte spectacole din Arhiva de Aur, produse în acest răstimp.

Este vorba despre montări realizate de către cei care au făcut pionierat în lumea teatrului tv: regizori, actori, operatori, scenografi.

Perioada anilor 60-80 înseamnă o lume care a construit ceea ce avem și astăzi pe pelicula și considerăm a fi o reală comoară.

Casa de Producţie TVR vă propune luni, 10 iulie, spectacolul ”Jurnalul unui nebun”, de N. V. Gogol, un spectacol produs de TVR în anul 1968, și difuzat in memoriam Mircea Marosin, unul dintre pionierii Teatrului Național de Televiziune.

 

"Jurnalul unui nebun"  - de Gogol

Interpretează:

Dumitru Furdui

Scenografia, dramatizarea şi regia artistică: Mircea Marosin


"Proza lui Gogol este, cel puţin, cvadridimensională. El poate fi comparat cu contemporanul său, matematicianul Lobacevski, care a aruncat în aer lumea euclidiană..." (Vladimir Nabokov)

Mircea Marosin (1921-2007) a fost pictor, scenograf şi poet. Născut în 1921 în Bucureşti, s-a stabilit în 1969 la Londra unde a lucrat o perioadă la BBC World Service. A predat în mai multe universităţi printre care Sadler’s Wells Theatre Scool, Central St. Martins şi la University of Tel Aviv.

Ca scenograf, Mircea Marosin s-a afirmat în producţii precum Hamlet, de W. Shakespeare, în regia lui Celestino Coronado, Duhul Pământului, de Lucian Blaga, în regia lui Theodor Vasluianu sau Fedra, de Jean Racine, în regia lui Ion Olteanu.

(w882) Gogol

 

***

Program de difuzare:


TVR 2: luni, 10 iulie, ora 21.10

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 15 iulie, ora 16.00

TVR 3: duminică, 16 iulie, ora 20:00


Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3