loader
Foto

Galerie foto

La "Arte, carte şi capricii": despre arte plastice, teatru şi… ceva mişcare

Joi, 22 noiembrie, de la ora 21.00, cu Radu Nechit şi invitaţii săi: conf. dr. Cristina Bogdan, prodecan al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti şi lectorul universitar Costel Chiteş, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir.

 

Arte, carte şi capricii

În 22 noiembrie, la Arte, carte şi capricii, avem subiecte din artele plastice, teatru şi… ceva mişcare – pentru că vorbim cu doi prodecani despre cum abordăm în cheie atractivă literatura şi matematica.

Invitaţi în studioul Arte, carte şi capricii în ediţia din această săptămână sunt conf. dr. Cristina Bogdan, prodecan al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti şi lectorul universitar Costel Chiteş, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir.

O poveste luminoasă şi plină de speranţă, în maniera inconfundabilă a lui Eric Emmanuel Schmitt - aşa ar putea fi caracterizat în câteva cuvinte cel mai recent roman pe care îl semnează: OMUL CARE VEDEA DINCOLO DE CHIPURI, lansat recent, în prezenţa autorului, la Editura Humanitas.

Într-o lume ideală, centrele aglomerate ale oraşelor ar putea fi parcurse mai mult de biciclete şi de pietoni - şi mai puţin de maşini. Oraşele ar fi pe drept cuvânt ale oamenilor, şi nu ale cailor... putere. Mai mult decât un capriciu, ciclismul a devenit pentru mulţi tineri un mod de viaţă. Iar această pasiune a stârnit şi o poftă competiţională serioasă, mutată, deloc surprinzător, în afara oraşelor. Aflaţi mai multe din reportajul realizat de Bogdana Pascal.

În urmă cu exact 55 de ani, de la Dallas, din Statele Unite, venea o știre aproape imposibil de crezut. În rubrica De ce-aș citi?, Tudor Călin Zarojanu ne vorbeşte despre asasinate și atentate.

Reputatul teatrolog George Banu a fost omagiat, la împlinirea a 75 de ani, printr-o sesiune aniversară organizată de Secţiile de Filologie şi Literatură şi Arte ale Academiei Române.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3