loader
Foto

La CULT@rt despre viaţa în fotografii: de backstage, de arhivă, de actualitate

Joi, 19 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 3 – într-o ediţie în care Marius Constantinescu are ca invitate pe Andreea Macri, artist fotograf şi Anda Tăbăcaru, regizor artistic.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

La show-uri Chanel, Louis Vuitton sau Yves Saint Laurent şi la evenimente precum Săptâmana Modei de la Paris, Milano sau New York, adesea spectacolul din culise este cel puţin la fel de provocator precum cel de pe podium.

De mai mulţi ani, Andreea Macri este unul dintre cele mai respectate şi solicitate nume de către marile trusturi internaţionale de presă. Cum accezi în lumea strălucitoare şi nemiloasă a evenimentelor de prim rang şi, mai ales, cum rămâi acolo, îi dezvăluie lui Marius Constantinescu chiar Andreea Macri.

A renăscut Studioul Experimental de Operă Ludovic Spiess, rebotezat Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical. Regizoarea Anda Tăbăcaru a pus în scenă Flautul fermecat de Mozart şi a venit la CULT@rt să ne spună cum am putea să îi apropiem pe copii de teatrul liric.

Fotograful francez Henri Cartier-Bresson este considerat părintele fotojurnalismului modern - care în 1975 a vizitat România. După mai bine de 40 de ani, aflăm la CULT@rt că a ieşit la lumină un fotoreportaj despre călătoria sa în Oltenia, realizat cu acea ocazie, de fotograful Victor Boldâr.

Un alt fotograf renumit este Daniel Schneider. A vrut să imortalizeze graţia, aşa că a îmbinat pasiunea sa pentru fotografie cu dragostea pentru artă lucrând cu peste 20 de balerine şi balerini în proiectul Baletul-trupul muzicii. Povestea proiectului şi a fotografiilor realizate cu balerinii în studio, pe stradă noaptea, sau în munţii Rarau, la -8 grade Celsius unde zăpada trecea de un metru, aflaţi din reportajul CULT@rt.

Majoritatea românilor ştiu cântecele Sofiei Vicoveanca dar puţini ştiu că artista iubeşte poezia la fel de mult şi are volume deja publicate. Acum, Sofia Vicoveanca pregăteşte o carte pe care  doreşte să o ofere tuturor celor care o admiră.

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

2:00 Din arhiva TVR (R)

*Best of

Producator Irninis Miricioiu

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3