loader
Foto

Galerie foto

La "Ediția de Vest" încercăm să numărăm kilometri de autostradă

Nici 2014 nu va fi anul în care şoferii vor merge pe mai mulţi kilometri de autostradă.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

În prima parte a anului trecut au fost daţi în folosinţă 18 kilometri între Simeria şi Orăştie, iar loturile 1,2 şi 4 din Orăştie-Sibiu (în total 60 de kilometri) au fost deschişi circulaţiei în decembrie.

Cu două zile înainte de Crăciun, au fost inauguraţi şi 27 de kilometri din primul lot al autostrăzii Lugoj- Deva, deşi se poate circula efectiv doar pe 17 kilometri din ei, pentru că autostrada se termină în câmp. Pe 10 kilometri din autostradă nu se poate circula pentru că nu a fost construit un nod rutier. Cei 27 de kilometri trebuiau să fie gata din aprilie, termenul de deschidere fiind decalat.

Ce importanţă au autostrăzile, de ce ne costă atât de mult, care ar trebui să fie priorităţile, de ce durează atât de mult construirea lor, de ce se împiedică constructorii la fiecare pas?

Şi nu în ultimul rând, s-a gândit cineva la impactul asupra mediului înconjurător?

În acest sens vedem și un reportaj produs de TVR Timișoara în cadrul proiectului Citizenship.circom.eu finanțat de Parlamentul European. Imaginea: Cristian Ilea. Montajul: Constantin Buță. Producător: Dan Rațiu.


Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 5.05.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 6.05.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

(w882)

 

 

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Iaşi

*Matematica în universul adolescenței

Lumea a trăit dintotdeauna într-o competiție. Se pare că pentru progres a fost și este nevoie de așa ceva. Astăzi, întrecerile între oameni se desfășoară în diverse domenii.

Vis, aspirație, performanță. Reprezintă pentru majoritatea repere ale traseelor în viață. În context, figurează și olimpiadele școlare la obiecte de învățământ pentru diferite nivele de vârstă și de pregătire. În România, ele se petrec anual, descătușând energii și emoții elevilor, cadrelor didactive și părinților.

Producător Vasile Arhire

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3