loader
Foto

La mulți ani, Alexandru Repan!

Casa de Producție TVR vă invită să urmăriți filmul „Apostolul Bologa”, regizat de Dominic Dembinski, și premiat ca „Cel mai bun spectacol de teatru TV” la Gala Premiilor UNITER 2019.

 

„Alexandru Repan a fost unul dintre mentorii debarcării mele teatrale la Teatrul Nottara din București. Am creat împreună un Lopahin fermecător în Livada de vișini a lui Cehov! A urmat un minunat Berenger din Regele moare de Eugen Ionescu, cu care am colindat lumea.

N-am fost despărțiți de ani și, în acest timp, mi-a oferit o prietenie statornică și generoasă!

A participat entuziast și cu un profesionalism desăvârșit la nașterea unui personaj inventat vizual de noi: Tatăl lui Apostol Bologa din filmul meu de televiziune inspirat de Pădurea spânzuraților de Rebreanu.

Îi urez viață lungă și creativă, îi mulțumesc că mereu lucrul cu el mi-a fost prilej de învățătură, cea mai recentă colaborare fiind chiar o încoronare a drumului nostru artistic și uman!

La mulți ani, Maestre! Cum să-ți mulțumesc? Poate revăzând acest film, pe care ți-l dedicăm!” – regizor Dominic Dembinski

(w882) Repan

Alexandru Repan s-a născut în 26 februarie 1940.

Adaptare după celebrul roman al literaturii româneşti, „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu, filmul „Apostolul Bologa” este un poem cinematografic spus de importanţi actori ai cinematografiei româneşti, precum: Alexandru Repan, Răzvan Vasilescu, Cristi Iacob, Mihai Stănescu, Adrian Titieni, Ion Haiduc, Demeter Andras, Marius Bodochi, Bogdan Nechifor, Andreea Vasile, Meda Victor, Mihai Bica, Andrada Fuscaş, Mircea Postelnicu, George Constantinescu şi Albert Demeter.

Producţia a avut premiera TV în 30 noiembrie, la TVR 1, și a făcut parte din proiectele Televiziunii Române dedicate Centenarului Marii Uniri.

(w882) Apostol Bo

Dintr-un spaţiu paradisiac, văzut ca o cameră-casă ruinată, în jurul unei spânzurători înflorite ca un cireş japonez de primăvară, Apostol Bologa ne povesteşte drumul său de la beznă la lumina Învierii.

Amintirile lui devin filmul „Apostolul Bologa”. Un sfânt care (ne) povesteşte, dincolo de moarte – sfinţii şi eroii, nu mor niciodată, nu-i aşa? –, o aventură în care cei de azi ne putem recunoaşte, ne putem vedea spaimele şi urma de curaj, depăşindu-ne zona de confort istoric actual.

Imagine: Daniel Şerbănică

Montaj: Dragoş Smărăndescu

Scenografie costume: Bristena de Satmaari,

Scenografie decor: Raluca Chelaru

Muzica:  Matei Bucur Mihăescu

Ilustraţia muzicală:  Mihaela Constantinescu

Adaptarea și regia: Dominic Dembinski

Program de difuzare:

Vineri, 21 februarie, ora 23.00*, TVR Internațional

Sâmbătă, 22 februarie, ora 11.00*, TVR Moldova

Duminică, 23 februarie, ora 20.00*, TVR 3

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și, în funcție de drepturi, online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iasi

*Producător Vasile Arhire

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3