loader
Foto

Galerie foto

La mulți ani, Mioara Velicu!

Sunt oameni asupra cărora trecerea timpului nu are nicio putere, fiind doar un spectator al actelor spectacolului vieții. Printre acești oameni se numără Mioara Velicu, "Catrina" cântecului moldovenesc. Emisiunea "Popasuri folclorice" este sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 3.

 

Teodora Drăgoi Pop
Popasuri folclorice

S-a născut în satul Ireasca, din județul Galați și de mică, de când își asculta mama doinind, pe prisma casei, a avut un vis: să cânte.

Și visul a devenit realitate.

(w882)

În toți anii de carieră, Mioara Velicu a fost într-o competiție continuă cu ea însăși, căutând mereu să vadă bucuria în ochii publicului său. Nu cunoaște rețeta succesului, dar cunoaște rețeta împlinirii artistice, pe care sâmbătă de la ora 19.00  la Popasuri Folclorice, o dezvăluie într-un cadru de sărbătoare, gazdei emisiunii Teodora Drăgoi Pop.

(w882)

Cu ce surprize o va întâmpina echipa Popasuri Folclorice?
Fiți cu ochii pe TVR 3 și Popasuri folclorice si veți afla.


(w882)


" Eram foarte tânără, când mi-am început cariera de realizator de emisiuni folclorice în TVR. Aveam emoții, ca orice tânăr aflat la început de drum, căci nu știam cum voi reuși în timpul filmărilor, să dau indicații unor artiști, pe care în formarea mea, i-am avut ca modele?!   

Eram la înregistrea primei mele emisiuni. Într-un platou al TVR, într-un decor simbolic de iarna, doamna Mioara Velicu urma să înregistreze. Mi-am luat inima în dinți și am povestit cum aș vrea să realizăm filmarea cu dumneaei. Și întocmai s-a filmat, căci doamna Mioara Velicu știa că imaginea artistului adevărat se construiește și se menține cu multă disciplină. Vă mulțumesc, doamnă pentru toate colaborările frumoase pe care le-am avut pe tot parcursul anilor! La mulți ani!
"

Producător dr. Maria Tănase Marin

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraş... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3