loader
Foto

Galerie foto

La pas prin Oltenia: Cupa Transalpina

Zăpadă, concursuri și peisaje minunate. De toate acestea au avut parte turiştii care au vizitat, în această iarnă, domeniul schiabil Vidra – Transalpina.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Pasionaţii sporturilor de iarnă au avut ocazia să participe la primul concurs de slalom uriaş desfăşurat pe cea mai nouă pârtie de schi din România.

Competiţia, într-o singură manşă, a avut loc pe pârtia teleschi 1. Concurenţii au fost împărţiţi în patru grupe, în funcţie de anul naşterii. La startul competiţiei s-au aliniat 150 de iubitori ai sporturilor de iarnă, care au coborât în viteză făcând slalom printre porţile amplasate pe traseu.

Administraţia pârtiei a organizat acest eveniment, plin de vibraţii pozitive şi premii surpriză, din dorinţa de a promova practicarea schiului în toate judeţele din ţară şi de a face cunoscută zona turistică Vidra. La Vidra, zăpada a vibrat sub schiuri sau snowboard-uri.

Pe pârtia cu cea mai frumoasă privelişte din România a fost prezent și unul dintre cei mai buni atleți ai lumii, Toma Coconea. Pentru ca niciun turist să nu se plictisească, la baza pârtiei a avut loc şi cea de-a 2-a ediţie a concursului "Frumosul Lotrului", un concurs interactiv, care a antrenat şi mai tare atmosfera.

Cu o privelişte unică în România, domeniul schiabil Vidra-Transalpina dispune de pârtii cu diferite grade de dificultate care se întind pe o lungime de 9 km și are o capacitate de transport de 2200 de persoane/oră.

Urmăriți această ediție a emisiunii "La pas prin Oltenia" marți, 11 martie 2014 începând cu orele 19:30 pe TVR3.

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VIII-Szőcs Imre-(25’)

*Limba si literatura maghiara, cl. XII-Fekete Erzsébet-(23’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3