loader
Foto

"La pas prin Oltenia" vizităm Schitul Cornet

Marți, 04 martie, de la ora 19:30, pe TVR 3, am vizitat alături de Roxana Mihai, schitul Cornet situat la doar 50 de km de Rm. Vâlcea

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Ținutul Vâlcii este unul dintre zonele cele mai bogate în așezăminte monahale, din țara noastră. Alături de marile mănăstiri, precum: M-rea Dintr-un Lemn Cozia, Hurezi, Bistrița, și Arnota, un rol important în trecutul istoric și spiritual al Bisericii, l-au avut schiturile.

Acestea au fost adevărate școli de formare duhovnicească, iar pe de altă parte sunt prețioase pagini de istorie și spiritualitate străbună. Așezarea lor în locuri cât mai retrase, la adăpostul munților, mărturisește despre profilul sufletesc isihast, iubitor de liniște, rugăciune și natură, al românilor.

Printre aceste așezăminte binecuvântate de Dumnezeu, se număra și schitul Cornet, așezat pe drumul european Rm. Vâlcea - Sibiu, la cca. 50 de km nord de Rm. Vâlcea, pe teritoriul comunei Racoviță, satul Tutulesti.  Împreună cu celelalte schituri și mânăstiri așezate de o parte și de alta a râului Olt, sfântul lăcaș este considerat cel mai reprezentativ ansamblu monahal din această zonă, supranumit, pe bună dreptate, "un Athos românesc pe Valea Oltului".

7:00 Satul meu

* Studioul teritorial Craiova

* Degustare vin Drănic

Stațiunea Didactică Banu Mărăcine are din acest an spații modernizate pentru formarea specialiștilor în domeniul viti-vinicol-o sală de degustare de vinuri și una de expoziție a vinurilor de colecție.

Despre problemele agricultorilor doljeni întâmpinate în 2023 vom vorbi cu Sorin Agapie, directorul Direcției pentru Agricultură Dolj și cu fermierul Costel Iancu din comuna Drănic, agricultor cu experiență de 30 de ani, care lucrează o suprafață de 2.500 de hectare, iar ferma sa este una dintre cele mai tehnologizate din Dolj, cu utilaje performante, silozuri, sistem de irigații și dronă agricolă.

Producator Dana Preda

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3