loader
Foto

La “Poveştile lu’ Pilu”, campionul Nicu Vlad în dialog cu Alexandru Bănoi

“Poveştile lu’ Pilu” continuă. Aţi putut urmări marţi, 20 octombrie, o nouă ediţie a emisiunii, de la ora 19.30 la TVR Cluj şi de la ora 22.30 la TVR 3.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Eroul ediţiei din 20 octombrie este Nicu Vlad.

Povestea „eroului de poveste” pleacă de la Piscu, undeva altundeva decât spre...pisc. Statistica face şi ea parte din poveste, dar nu cele 43 de medalii obţinute la Campionatele Mondiale, titlul olimpic de la Los Angeles din 1984 sau cele 25 de medalii de la campionatele Europene şi Jocuri Olimpice sunt reperele din poveste, ci copilăria „eroului de poveste”, drumul de la Piscu spre...tramvaiul 21 şi spre alte staţii ce i-au schimbat destinul.

În 1991, când a plecat în Australia, unii l-au împachetat ca trădător. Păcat. Uneori cred că oamenii se grăbesc pentru a eticheta, fără să aibă habar de...interior.

Nicu Vlad a mers şi merge mai departe, dintr-un singur motiv. S-a născut campion. Nicu Vlad este creditat ca fiind cel mai bun halterofil român din toate timpurile.

Haltera n-a fost pentru el doar un substantiv, a îndrăznit şi a reuşit s-o transforme în verb, i-a dăruit acţiune.

A ridicat greutăţi cu uşurinţă şi, pentru a realua un titlu din presa scrisă, în final: “A ridicat o ţară întreagă”.

***

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:50 Teleshopping-Publicitate

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iasi

*Producător Vasile Arhire

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3