loader
Foto

La TVR 3 îi cunoaştem pe laureaţii Galei Premiilor Radio România Cultural

Regizorul Cristi Puiu, trupa Byron şi scriitorul Radu Cosaşu se numără printre laureaţii Premiilor Radio România Cultural, eveniment pe care îl putem vedea la TVR 3 şi TVR+, sâmbătă, 25 martie, de la 17.00.

 

Pe 20 martie, în eleganta sală a Teatrului Odeon, Radio România Cultural a premiat excelenţa în cultură, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural. Evenimentul va putea fi văzut la TVR 3 şi online, pe TVR+, duminică, 26 martie, de la 17.00.

Prezentat de Daniela Ivanov şi Dragoş Muscalu, gazde ale emisiunilor matinale ale postului de radio, show-ul a avut multe momente emoţionante, dar şi inedite, precum cel de laudatio al actorului Victor Rebengiuc pentru colegul şi prietenul său, Ion Caramitru, laureat al Premiului de Excelenţă. Momentele artistice au fost asigurate de Adrian Nour Project.

Premiile pe secţiuni:

Premiul pentru POEZIE a ajuns la Svetlana Cârstean pentru volumul Trado, scris împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad şi apărut la editura Nemira.

Premiul pentru PROZĂ i-a fost înmânat lui Radu Cosaşu de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, pentru  volumul Viaţa ficţiunii după o revoluţie, apărut la Editura Polirom.

(w882) Gala RRC

Premiul pentru TEATRU i-a revenit regizorului Bobi Pricop şi echipei sale, pentru spectacolul O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, după Mark Haddon, producţie a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Premiul pentru FILM i-a fost înmânat regizorului Cristi Puiu, pentru filmul Sieranevada.

Premiul pentru ARTE PLASTICE i-a fost decernat lui Alexandru Antik, pentru expoziţia Viziuni în întuneric, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, alături de publicarea cărţii de artist Alexandru Antik, Inventar (Editura Vellant, Bucureşti).

Premiul pentru ŞTIINŢE a ajuns la Aurora Simionescu, doctor în astrofizică, profesor asociat la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA, pentru că este prima persoană non-japoneză numită într-o poziţie în cadrul acestei instituţii.

Premiul pentru MUZICĂ a fost revendicat de trupa Byron, care a împlinit 10 de ani de la fondare. Este trupa care, la capitolul muzică românească, susţine cel mai bine capitalul de muzică difuzabil la Radio România Cultural. În anul 2016 a lansat albumul aniversar Eternal return. (w882) Gala RRC

Premiul pentru EDUCAŢIE a fot obţinut de Bursa de Valori Bucureşti pentru lansarea online a unei platforme extinse de educaţie financiară: www.fluentinfinante.ro.

Premiul pentru PROIECTE CULTURALE ŞI FESTIVALURI a ajuns la organizatorii Gărâna Jazz Festival, probabil cel mai apreciat şi aşteptat eveniment cu muzică jazz din ţară şi unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz open-air din Europa Centrală şi de Est. În 2016 a sărbătorit 20 de ediţii.

Au fost acordate şi trei premii speciale:

Premiul de Excelenţă i-a fost decernat actorului Ion Caramitru.

(w882) Gala RRC

Premiul Lux Mundi i-a revenit producătoarei Ada Solomon.

Premiul „In memoriam Iosif Sava” i-a fost acordat acordat pianistei Alexandra Dariescu.

TVR 3 a fost co-producător al celei de-a XVII-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural.

 

foto: Alexandru Dolea

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3