loader
Foto

LIBREX 25, din dragoste de carte pentru Iaşi

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sute de poveşti, mii de cărţi, milioane de pagini, miliarde de cuvinte. Cea de-a douăzeci și cincea ediție a Târgului de Carte LIBREX a avut loc la Iași în perioada 10-14 mai. Urmăriți filmul evenimentului în emisiunea Cap de afiș.

Librex a început în anul 1993, ca un Salon de carte latină. Treptat, evenimentul s-a extins. De la Muzeul „Mihai Eminescu” din Copou la Teatrul „Luceafărul”, de la Sala Paşilor Pierduţi la Palatul Culturii şi Sala Polivalentă, Târgul de Carte Librex are loc acum la Palas Mall, într-un Atrium al Cărților.

Prin prezența unor invitați speciali din România, Franţa, Germania şi Mexic, dar și prin programul complex, Librex a marcat un sfert de veac din dragoste de carte pentru Iași. La târg au participat 150 de expozanţi: edituri importante din întreaga ţară, din Republica Moldova, companii distribuitoare de carte românească şi străină, instituţii şi asociaţii de cultură. Dincolo de cuvântul scris, Librex a propus o întâlnire cu arta în toată complexitatea sa. Agenda culturală Librex a cuprins 250 de evenimente: lansări de carte, dezbateri, recitaluri, expoziţii de artă și întâlniri literare de excepție. Tema celei de-a douăzeci și cincea ediții a Târgului de Carte LIBREX a fost „Cărți și oameni în jurul lumii”.

Librex este un produs al companiei ieşene Sedcom Libris.

„Cap de afiş”

Realizator - Andreea Ştiliuc

TVR Iaşi: joi, 25 mai, ora 19.00

TVR 3: marţi, 30 mai, ora 20.00 (reluare - miercuri, 31 mai, ora 13.00)

 

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Andrada Gorog

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

 

#tvr3