loader
Foto

Literatură, istorie, dans

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele ediţiei de astăzi ale emisiunii CULT@rt  - în care, de la ora 22.00, vă veţi întâlni cu filozoful Pascal Bruckner, cu scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, cu coregrafa Vava Ştefănescu şi cu alţi artişti importanţi.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Pascal Bruckner a revenit în România, la invitaţia Institutului Francez din Cluj-Napoca. Acesta este subiectul care deschide emisiunea CULT@rt de astazi. Ceva mai târziu, ne vom întâlni cu scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, iar pentru că duminică, 29 aprilie, sărbătorim ziua internaţională a dansului, discutăm astăzi cu managerul Centrului Naţional al Dansului, coregrafa Vava Ştefănescu.

Daniela Zeca-Buzura a publicat volumele: Orfeea (poezie, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, 2000), Melonul domnului comisar (cri­tică literară, 2005), Jurnalismul de televiziune (2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (2009; Premiul pentru eseu al Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor de Televiziune din România), Istoria romanţată a unui safari (roman, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vîntului (roman, 2013), Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie,  2011), La taclale cu idolii (2015). În prezent este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi realizatoarea emisiunii Mic dejun cu un campion, difuzata la TVR 2.

Scriitorul, eseistul şi filozoful Pascal Bruckner a susţinut la Cluj-Napoca o conferinţă la invitaţia Institutului Francez. Cu această ocazie el a acordat un interviu special pe care îl puteţi urmări în această ediţie a emisiunii CULT@rt.

Joi, la CULT@rt, avem privilegiul de a intra în atelierul pictoriţei Aurora Speranţa Cernitu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi al Societăţii de Arte Frumoase - Cercul Artiştilor din Florenţa. Lucrările ei au fost expuse în peste 20 de expoziţii personale şi în nenumărate altele de grup.

În această seară, la CULT@rt, ajungem şi la cel mai tânăr teatru de stat din România, Teatrul Municipal Matei Vişniec din Suceava. Aici, Sebastian Marina a pus în scenă producţia “Sub Apă”, după un text al dramaturgului britanic Carmen Ella Greenhill. Un text bun, greu, trist, dur, într-un spectacol a cărui acţiune se petrece în viitor.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3