loader
Foto

Galerie foto

Marţi, la CULT@rt: despre cărţi, muzică, poezie

Cu Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România şi cu muzicologul Mioara Bâscă - cei doi invitaţi ai ediţiei, difuzate de la ora 22.00, la TVR 3.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Marţi, 4 decembrie, la CULT@rt vorbim despre 100 de ani de fluctuaţii ale pieţei de carte din România, la momentul Centenarului. Citim mai mult, mai bine sau mai prost? Ştie răspunsurile Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România.

(oar_w460)

Şi tot marţi, Marius Constantinescu discută cu muzicologul Mioara Bâscă despre recent încheiatul Festival Internaţional Meridian - şi el dedicat tot Centenarului Marii Uniri. Evenimentul, organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, a adus în faţa publicului, sub genericul CONFLUENŢE, creaţii de muzică noua şi jazz în primă audiţie, îngemănate cu prezenţa altor arte: poezie, dans, arhitectură, design interior, video, film, teatru de păpuşi.

(oar_w460)

Petronela Moraru de la TVR Târgu Mureş ne aduce detalii de la Simpozionul aniversar Revista Vatra-un destin centenar  - eveniment care s-a desfăşurat ca parte a proiectului derulat de Uniunea Scriitorilor din România, sub titlul “Reviste centenare “ iar Vasile Hotea-Fernezan de la TVR Cluj ne aduce un interviu în exclusivitate cu scriitorul Mircea Cărtărescu  - realizat imediat după ceremonia prin care scriitorului i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babes Bolyai din Cluj Napoca, pentru operă literară şi ştiinţifică.

Oana Lazăr, de la TVR Iaşi ne prezintă un portret al Anei Blandiana, prezentă în manualele şcolare, deopotrivă în cel de literatură şi în cel de istorie – un simbolul de rezistenţă şi de demnitate pentru ambele repere ale parcursului contemporan, înainte şi după 1989.

Iar dacă luni am descoperit câteva locaţii pitoreşti din Bulgaria - marţi, Alexandra Tiniche ne invită la o scurtă călătorie de toamnă târzie prin Paris - superba şi celebra capitală a Franţei.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3