loader
Foto

Marţi vorbim despre istorie: a artelor, a timpurilor, a locurilor...

Marţi, 18 decembrie, la CULT@rt ne reamintim despre una dintre cele mai cunoscute, influente şi intrate în legendă forme de disidenţă ale deceniilor trecute – cu jurnalistul Liviu Tofan care va vorbi despre postul de radio Europa Libera.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Finanţat de Statele Unite ale Americii, postul anticomunist emitea din Munchen şi era căutau de aproape toţi românii care mai aveau un pic de curaj şi o fărâmă de speranţă în suflet.

Marius Constantinescu îl are ca invitat în studioul emisiunii pe jurnalistul Liviu Tofan, fost director adjunct al secţiei române Europa Liberă – cel care din 2008 este director al Institutului Român de Istorie Recentă.

(oar_w460)

Raluca Aftene de la TVR Iaşi a pregătit pentru această ediţie un reportaj despre volumul Avalon al cărui autor, Bogdan Suceavă, este de peste două decenii profesor de matematică la California State University, iar  Mihaiela Ilea de la TVR Cluj ne prezintă una dintre atracţiile turistice din Oradea: Sinagoga Mare Ortodoxă.

Andreea Stiliuc de la TVR Iaşi ne propune o întalnire cu artele şi culturile din Franţa, Polonia şi România – reunite la cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Teatru Bilingv Eugen Ionescu  de la Buzău, iar Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne descoperă frumuseţile patrimoniului architectural al oraşului Campulung Muscel.

Petronela Moraru şi Coralia Matea de la TVR Târgu Mureş au stat de vorbă cu regizorul de operă Kurthy Andras, cel care a lucrat ani buni cu Luciano Pavarotti şi Placido Domingo, iar Alice Săceanu ne este călăuză printr-un loc ce pare uitat de timp: Capul Kaliakra din Bulgaria.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3