loader
Foto

Memoria Locului: Mănăstirea Tismana

V-am invitat să descoperiţi cea mai veche mănăstire din Ţara Românească, Mănăstirea Tismana, sâmbătă, 30 aprilie,  la TVR 3, de la ora 18:00, şi de la ora 20.00, la TVR Craiova.

 

Memoria locului

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În apropierea Sfintelor Paşti, cea mai veche mănăstire din Ţara Românească, Tismana e învelită în stihare de lumină.

De aproape, şapte sute de ani, mânăstirea a rămas o adevărată oază de spiritualitate a ortodoxiei româneşti şi a fost de-a lungul istoriei sale, o fortăreaţă, unde s-au adăpostit, din faţa invadatorilor, multe feţe domneşti.

Tismana a renăscut de fiecare dată şi ne aşteaptă să o descoperim. Aflăm mai multe despre istoria și frumusețea acestor locuri sâmbătă 30 aprilie, de la ora 18:00 la TVR 3 și de la ora 20:00 la TVR Craiova.

 

16:30 Meseriasii

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Emisiunea Meseriaşiii a descoperit în Transilvania câţiva meşteri curajoşi şi îndărătnici care continuă să lucreze ca odinioară.

Meșteri din județul Alba

Producător Vasile Braic

17:00 Memoria locului

*Studioul teritorial Craiova

* Curtea de Argeș, vechea capitală a Țării Românești
Vă invităm să călătorim în vechea cetate de scaun a Țării Românești, unde primii voievozi , Basarabii, și-au clădit curțile domnești și au transformat locul într-un important centru religios la sud de Carpați. Cele mai vechi biserici din Muntenia le găsim aici. Domnitori ai Țării Românești și familiile regale ale României îşi au mormintele tot aici. Biserica Domnească, Mănăstirea Curtea de Argeș sau Palatul Episcopal reprezintă repere ale istoriei neamului românesc.

Producător Simona Carauleanu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3