loader
Foto

Galerie foto

Spectacolul „Micul infern”, la TVR 3, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA

Casa de Producție TVR difuzează spectacolul „Micul infern”, de Mircea Ștefănescu, în perioada 13-15 aprilie, pe canalele TVR.

 

„Micul infern” - de Mircea Ștefănescu - spectacol preluat de la Teatrul Nottara în anul 1979

Scrisă în 1948, piesa nu a obținut, inițial, aprobarea de a fi montată în București, pentru că nu prezenta realitățile noului regim. Premiera absolută a avut loc în 1948, la Teatrul Mic și presa din acea vreme a împărțit lumea în două tabere: prima favorabilă, cealaltă ostilă.

Spectacolul a avut parte de elogii, dar și de insulte grave şi din anumite considerente nu s-a mai jucat timp de douăzeci de ani. În 1968 a fost redată publicului, datorită eminentului om de teatru Ion Focșa, care se stabilise la Pitești, la Teatrul Al. Davila.

Textul scris de Mircea Ștefănescu este o comedie, radiografia unei familii burgheze, pe parcursul a 40 de ani, timp în care au avut loc două războaie mondiale și o revoluție.

(w882) micul infe

În distribuție: Silvia Dumitrescu Timică, Lucia Mureșan, Ion Dichiseanu, Ștefan Radof, Emilia Dobrin, Dorin Moga, Ion Siminie

Muzica: H. Mălineanu; Costume: Lidia Radian; Decoruri: Mihaela Demetriade; Regia și adaptarea TV: Mihai Berechet

Mircea Ștefănescu (11 aprilie 1898 – 23 octombrie 1982)

În 11 aprilie se împlinesc 120 de ani de la nașterea lui Mircea Ștefănescu.

Dramaturg român contemporan, cunoscut publicului ca autor de piese de teatru - Căruța cu paiațe, Micul infern, Rețeta fericirii, Nepotul domnului prefect - ca traducător al pieselor de teatru scrise de: Noel Coward, Jean Anouilh, Jean Paul Sartre, Shspeare, Moliere, sau Omul cu urechea ruptă de Edmond About și autor al unor scenarii de film: Răsună Valea (1947), Telegrame (după Caragiale) și Bădăranii (după Goldoni).

(w500) teatru tv

De-a lungul timpului a publicat cronici dramatice și literare în Epoca, Îndreptarea, Vremea, Rampa, Gazeta, Bis, Spectacolul, Semnalul, La zid, Ordinea, Curentul.

A fost considerat adevăratul creator al comediei sentimentale (Viața românească nr. 4, 1968), a luptat, împreună cu Tudor Muşatescu, Mihail Sebastian și alți dramaturgi de marcă pentru impunerea dramaturgiei originale, într-o epocă în care publicul era interesat aproape numai de producțiile teatrale străine, preponderent cele franțuzești.

***

Program de difuzare:

TVR Internaţional: vineri, 13 aprilie, ora 23.00, sâmbătă, 14 aprilie, ora 16.00

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 14 aprilie, ora 12.00

TVR 3: duminică, 15 aprilie, ora 20.00

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR şi online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3