loader
Foto

„Milionar la minut”, regia Constantin Dicu, invitaţia Casei de Producţie TVR

În săptămâna 11-17 septembrie, „Milionar la minut”, de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu, este propunerea Casei de Producţie TVR.

 

Teatru TV

La împlinirea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Casa de Producţie TVR continuă retrospectiva spectacolelor create în acest răstimp şi vă propune ca în luna septembrie să urmăriţi montări din perioada 1997 – 2017·

În săptămâna 11-17 septembrie: „Milionar la minut”, de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu, nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000 „Milionar la minut”.

Adaptare Tv de Constantin Dicu după piesa cu acelaşi titlu de Tudor Popescu

Data premierei: 30.09.1999

În distribuţie: Dem Radulescu, Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval, Marius Rizea.

Imagine: Radu Călin Stoenescu

Sunet: Jean Ionescu, Cristian Lupu

Montaj: Constantin Marciuc

Decor: Virgil Popa

Costume: Elena Timonu

Regia: Constantin Dicu

„Cu Dem Rădulescu nu prea voiam să lucrez. Mai lucrasem la o scenetă de Revelion, unde fusesem oarecum obligaţi de context. I-am şi spus că nu vreau să lucrez cu el, pentru că în primul rând nu îl cunosc şi în al doilea rând pentru că am auzit de la colegi că e un actor dificil. Iar el mi-a spus că el mă cunoaşte prin prisma producţiilor mele anterioare şi că ar vrea să colaborăm. La lucru, am descoperit că e un actor foarte talentat, foarte concentrat şi foarte serios. Chiar îmi aduc aminte că, la una dintre secvenţe, întâmpinam dificultăţi pentru că unui actor nu îi ieşea rolul. Dem Rădulescu m-a rugat să îl las 5 minute cu el. L-a luat deoparte şi când s-au întors, secvenţa a ieşit din prima exact aşa cum îmi doream eu. La sfârşitul filmărilor mi-a propus două lucruri: Să fim prieteni pe viaţă şi să facem împreună un spectacol după Peripețiile bravului soldat Švejk. Eu m-am bucurat şi am acceptat, însă din păcate nu am mai apucat, pentru că el a dispărut prea devreme dintre noi”, spune regizorul Constantin Dicu.

Program de difuzare:

TVR 2 luni, 11 septembrie, ora 21.10

TVR Internațional vineri, 15 septembrie, ora 23.00 - ora României

TVR Moldova sâmbătă, 16 septembrie, 15.50

TVR3 duminică, 17 septembrie, ora 20.00

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*„Horile de altădată”, un spectacol organizat, în prag de primăvară, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu TVR Cluj și Radio România Cluj! Acest eveniment aduce în lumină tradițiile autentice și omagiază o cunoscută interpretă de muzică populară, Maria Marcu. Totodată, marchează 70 de ani de la primul semnal în eter al postului teritorial Radio România Cluj.

Veți avea ocazia să vă bucurați de cântăreți clujeni de renume, precum: Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Claudiu Ciotleuș și Melisa Cuc, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” sub conducerea muzicală a lui Tudor Căucean.

De asemenea, Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba” va aduce pe scenă momente deosebite, de jocuri populare din zona Clujului! (partea II)

Prezentator Alin Pop

Producător Luminita Purdea-Cotutiu

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Andrada Gorog

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3