loader
Foto

Mircea Neacșa, sâmbătă la MUSIC (R)EVOLUTION

Invitatul ediției MUSIC (R)EVOLUTION de sâmbătă, 5 decembrie,  a fost omul de televiziune MIRCEA NEACȘA, una dintre vocile de marcă ale celei mai longevive emisiuni a Televiziunii Române: Teleenciclopedia. La TVR 3, de la ora 21.10.

 

MUSIC (R)EVOLUTION

Mircea Neacșa a pășit în Televiziunea Română, în ianuarie 1992,  la nici 26 de ani, că proaspăt absolvent al Facultății de mecanică din București. Apoi a făcut studii academice post-universitare la SNSPA - Științe politice, a absolvit cursuri de perfecţionare în Relaţii publice și în Managementul Resurselor Umane.

Drumul său în profesia de jurnalist a început la Departamentul Știri, unde o perioadă a fost redactor, editor şi prezentator al Telejurnalelor TVR, dar și al altor evenimente de anvergură.

Apoi, pașii l-au călăuzit către Redacția “Tradiții și Folclor” unde a avut marea șansă și bucurie de a lucra alături de regretata Mărioara Murărescu, unul dintre oamenii care și-au pus definitiv amprenta asupra parcursului său profesional.

Formația de inginer mecanic l-a îndreptat însă și către proiecte de televiziune inedite, cum ar fi “Auto Club”, una dintre primele emisiuni tv din România ce propunea subiecte despre utilizarea optimă a diferitelor tipuri și modele de autovehicule, într-o notă modernă și dinamică.

(w882) mircea

Ulterior, pregătirea să în management a venit la pachet cu o serie de responsabilități ce l-au orientat către Direcția programe și Direcția artistică și producție ale Televiziunii Române, devenind consilier. Pentru că apoi să se îndrepte către managementul resurselor umane, devenind manager al structurii de Resurse Umane din TVR. Din anul 2014 până în prezent, se află la conducerea postului TVR3.

Anul 2008 i-a adus una dintre cele mai de preț experiențe de televiziune și totodată momentul cel mai important al carierei sale de la acel moment: șansa de a fi narator la Teleenciclopedia, emisiunea devenită reper în conștiința națională, programul ce a imprimat o adevărată valență academică Televiziunii Române atât din punct de vedere estetic, al informaţiilor, cât şi din punct de vedere al rostirii în limba română.

Marea să dragoste rămâne însă muzică - muzică rock, folclorul românesc și fado-ul – pentru că încă din perioada copilăriei, Mircea Neacșa a fost inițiat în artă interpretării la vioară și ulterior, la mandolină. Profesorii săi de muzică au fost cei care i-au construit fundamentul uman, reperele morale și culturale pe baza cărora Mircea Neacșa a devenit ceea ce este în prezent.

La Music (R)evolution a venit pentru că este îndrăgostit de lumea sunetelor și pentru că muzică rock (cu toate subdiviziile ei) a constituit o preocupare constantă a să, materializată în pasiune.

Deep Purple și P.I Ceaikovski, Emerson, Lake and Palmer și Aaron Copland, Transsiberian Orchestra și Ludwig van Beethoven sunt muzicienii și compozitorii deveniți subiectul acestei ediții a emisiunii Music (R)evolution, desigur, sub atentă analiză a pasionatului de lumi sonore, Mircea Neacșa.

***

“Music (R)evolution” a fost gândită în plan educativ, targetul acestui proiect fiind îndeosebi generația tânără, ce nu rezonează întotdeauna cu muzică clasică, scopul acestei emisiuni fiind acela de a-i atrage către acest teritoriu considerat elitist și greu de asimilat.

Fiecare ediție a emisiunii “Music (R)evolution” va propune prezentarea unor fragmente muzicale arhicunoscute din muzică modernă, urmând că acestea să aibă expus în oglindă corespondentul de inspirație din muzică clasică. Asocierea dintre cele două exemple muzicale va fi extrem de elocventă și explicită, astfel încât telespectatorul să descopere facil conexiunea dintre cele două compoziții.

Pentru a susține și menține interesul telespectatorului pentru acest tip de emisiune, toate fragmentele muzicale (din muzică modernă și muzică clasică) vor fi exemplificate întâi în fața unor VIP-uri din peisajul muzical și artistic românesc.

Muzicianul Zoli Toth, violonistul Alexandru Tomescu, compozitorul Dan Dediu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Josu de Solaun (câștigător al Concursului Internațional George Enescu), jurnalistă Liana Stanciu, actrița Monica Davidescu, The Mono Jacks, Dan Iliescu (liderul formației Timpuri Noi), Daniel Rocca (liderul trupei FiRMA) actrița Medeea Marinescu, dar și personalități ale Televiziunii Române precum Cătălin Ștefănescu și Virgil Ianțu, sunt cei care au acceptat să devină personajele principale ale emisiunii, revelând conexiunile inedite dintre muzică pop/rock/blues/jazz și muzică clasică.

Găsiți pe TVR+ toate edițiile emisiunii.

2:00 Din arhiva TVR (R)

*Best of

Producator Irninis Miricioiu

(Reluare)

3:00 Cântec şi poveste (R)

*Best of *Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3