loader
Foto

Naistul Mădălin Luca sub genericul „ESENŢE STRĂBUNE”

Despre obiceiurile populare legate de calendarul creştin la început de an, ne povesteşte etnograful Muzeului Satului Bănăţean, doamna Maria Mândroane!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Sub genericul „ESENŢE STRĂBUNE”, naistul timişorean Mădălin Luca îşi promovează albumul de muzică tradiţională şi ne propune o incursiune în lumea muzicii bănăţene autentice.

Prin arhiva Televiziunii Romăne şi fragmente din documentarul „CÂNTECUL PĂMÂNTULUI”, regăsim şi strămoşul naiului – fifa dar şi pe cel care a facut naiul celebru în lume – Gheorghe Zamfir.

Despre obiceiurile populare legate de calendarul creştin la început de an, ne povesteşte etnograful Muzeului Satului Bănăţean, doamna Maria Mândroane!

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi, 11.01.2018, de la ora 19.00, iar pe TVR Timişoara sâmbătă, 13.01.2018, de la ora 19.00.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.


11:00 Toţi împreună

* Corespondenţă-Casa Tradiţiilor Ardeleneşti de la Oradea

Redactor Ionescu Nikolett

Contravorbe (ep. 9)-cu Borbély András şi Székely Örs

Redactor E. Ferencz Judit

Cifrele noastre schimbătoare-documentar (partea 1)

Redactor Miholcsa Gyula

La o ceaşcă de cafea-cu farmacistul aventurier (partea 1)

Redactor B. Nagy Veronika

Redactor Kacsó Edith

Producător Bartha Ágnes

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Primul muzeu literar împlinește 106 de ani | VIDEO

Pe 15 aprilie 1918 se înfiinţa primul muzeu literar din România. "Bojdeuca Ion Creanga" este un loc simbolic pentru oraşul Iaşi, dar şi pentru ...

 

#tvr3