loader
Foto

Galerie foto

Necazuri cu Harry - o comedie neagră semnată Hitchcock, la TVR 3

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 20.00,ați putut urmări filmul de debut al actriţei Shirley MacLaine.

 

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 20.00, TVR 3 v-a invitat să vă delectaţi cu o comedie neagră semnată simplu: Hitchcock.

Necazuri cu Harry (THE TROUBLE WITH HARRY – producţie SUA, 1955). Din distribuţie fac parte: John Forsythe, Edmund Gwenn şi Shirley MacLaine - la primul său rol într-o producţie cinematografică.

Despre „Necazuri cu Harry”, dramaturgul Radu F. Alexandru a spus: ”principala calitate pe care o evidenţiez cu plăcere în acest este umorul de bună calitate. Un umor sănătos, tonifiant, plin de subtilitate, sec cum stă atât de bine umorului englezesc. Performanţa este cu totul notabilă cu atât mai mult cu cât întreaga povestea se derulează în jurul unui cadavru, pe fruntea căruia s-a uscat o dâră de sânge, fapt care exclude varianta unei morţi naturale. Crimă: deliciu predilect a lui Sir Alfred Hitchcock! Desigur, nimeni nu moare exact la momentul oportun: unii prea devreme, alţii prea târziu – asta nu elimină totuşi întrebarea care nu ne mai dă pace: cine l-a omorât pe Harry şi care a fost mobilul crimei? O explicaţie posibilă ne oferă deloc nefericita văduvă: ”UN OM ATÂT DE BUN: ÎNGROZITOR DE BUN CĂ NICI NU MERITA SĂ TRĂIASCĂ” – replică desprinsă parcă din teatrul lui Eugen Ionesco...”

”Necazuri cu Harry” nu este o poveste poliţistă sau un thriller aşa cum ne-am fi aşteptat de la un film regizat de Hitchcock, ci una dintre cele mai savuroase comedii negre realizate vreodată şi unul dintre foarte puţinele filme comice ale marelui cineast. Acţiunea se petrece alert, pe parcursul a doar 24 de ore, timp în care bietul Harry este îngropat şi dezgropat de mai multe ori, din diferite motive, generând o năucitoare avalanşă de răsturnări de situaţie.

Dialogurile savuroase ale eroilordin film ne fac să nu percepem Moartea ca un subiect trist şi grav, ci ca un pervers mod de a glumi. Personajele principale nu simt nici un fel de compasiune faţă de cel plecat din lumea celor vii, ci vor să  îngroape cât mai repede întreaga poveste a lui Harry (împreună cu cadavrul său) pentru a-şi savura în continuare micile pasiuni.

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3