loader
Foto

Noi subiecte din viaţa culturală a ţării

Luni, 16 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 3 în emisiunea CULT@rt. În această ediţie, Marius Constantinescu va avea ca invitaţi pe Virginia Costeschi, coordonatorul colecţiei Literati – Editura Pandora M şi pe Ciprian Homm, trainer

 

În ultimele săptămâni, mai multe titluri s-au alăturat celor deja existente în colecţia Literati, divizia editurii Pandora M pentru cei mai tineri cititori şi pentru părinţii lor. Virginia Costeschi, coordonatorul colecţiei, ştie care sunt cele mai bune formule de a-i ţine pe copii cu nasul într-o carte.

O aplicaţie gratuită pentru telefonul mobil promite performanţa intelectuală şi şcolară pentru elevii de şcoală generală. Ce este şi cum funcţionează Clever Ever ne va explica la CULT@rt Ciprian Homm, dezvoltatorul aplicaţiei.

Tot luni, la CULT@rt, aflăm informaţii culturale inedite: despre lansarea volumului Jurnalul Amurgului Iubirii –cu care Aurel Codoban a debutat în proză, despre Ziua Internaţională a Poeziei serbată la Târgu Mureş într-o cafenea în care au fost citite versuri de Charles Bukowski, Pablo Garcia Casado, Mariana Gorczyca, Roxana Cotrush sau Eugeniu Nistor şi despre secretele longevităţii artistice a trupei Holograf – care în acest an împlineşte 40 de ani de existenţă.

CULT@rt înseamna şi accesul în colţuri idilice ale României, obiective turistice sau spirituale, precum mânăstirea Arnota, zidită de Matei Basarab pe vârful Muntelui Căpăţânii - acolo unde ajungem în această ediţie.

 

 

8:00 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

*Teatrul de copii si tineret Timisoara „Merlin”-75 de ani

Producător Ionela Gogoţ

8:30 Biruitorii

(redifuzare)*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Părintele arhimandrit Ioan Iovan, partea I

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3