loader
Foto

Galerie foto

Noul sezon “Arte, carte și capricii” se vede la TVR 3

Cultura te face mai deștept! Din 20 aprilie, Radu Nechit prezintă emisiunea “Arte, carte și capricii”, în fiecare joi, la TVR 3 și TVR+.

 

Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea care ne propune sa ne întâlnim cu artele, carțile bune și capriciile pline de substanță vine, în noul sezon, la TVR 3 și TVR+. În fiecare joi, de la ora 21.00, jurnalistul Radu Nechit ne invită să petrecem 48 de minute pentru a vorbi despre literatură, artă, film, fotografie sau despre orice alt subiect care stârnește și hrănește frumosul din oameni.

O invitată cu totul specială, o artistă tonică, plină de idei, gata mereu de o nouă provocare deschide noul sezon “Arte, carte și capricii”. Rona Hartner este în studioul Arte, carte si capricii.

(w882)

(w882)

Sînziana Miloşoiu și Răzvan Chiriac fac portretul unei personalități seducătore: dansator expresiv, coregraf exigent, creator original de spectacol, în reportajul Răzvan Mazilu. De la dans la musical. Este artistul pe care îl descoperim, între dans şi musical, în volumul semnat de realizatorul de televiziune şi criticul de teatru şi film Sanda Vişan.  

Pe urmele… celebrității

Și în prima ediție a noului sezon, pornim... pe urmele celebrității, în rubrica emisiunii ce are același titlu. Pentru prima întâlnire din acest sezon, realizatorii ne invită să o privim mai îndeaproape pe una dintre cele mai cunoscute femei ale ultimului secol. De-a lungul timpului, a fost adulată, contestată, ascultată și respectată, însă a și devenit, nu de puține ori, subiect de glumă. Este simbolul viu al unei tradiții, dar și unul dintre suveranii care au reușit să se adapteze vremurilor și să transforme modul în care este privită monarhia în secolul XXI. La 91 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are aerul unei bunicuțe simpatice însă, în spatele ținutelor sale viu colorate și a zâmbetului mereu prezent, se află un politician abil, care a știut să depășească numeroase crize de-a lungul celor 65 de ani, de când a urcat pe tronul Regatului Unit.  

Dicționar: ARTA

Arta poate părea, uneori, greu de înțeles, însă Arte, carte și capricii vrea să ne arate că nu este deloc așa. Tocmai de aceea, începând cu prima ediție din noul sezon, Miruna Moraru deschide dicționarul de artă, o nouă rubrică a emisiunii. Și, cum orice dicționar începe cu litera A, începem și noi chiar cu ea. Cu ARTA.

(w882)

În studioul Arte, carte și capricii se va afla și doamna Ruxandra Garofeanu, unul dintre curatorii expoziției „Grafica românească în context internațional”. În urmă cu 45 de ani, graficienii români participau la Bienala de la Veneția. Experimentele lor vizuale pot fi văzute acum la Galeria Dialog din București, după ce, vreme de mai mulți ani, au stat uitate in depozitul unui muzeu din Galați. Ruxandra Garofeanu ne va vorbi despre acest eveniment, dar și despre ambiția unui om de a aduce în fața publicului lucrări care nu au mai văzut de mult timp lumina zilei.

Radu Diaconescu spune că se simte în largul lui făcând lucruri pe care le consideră provocatoare, în locuri cât mai sălbatice. Este de meserie programator, însă iubește alpinismul, alergatul pe munte, cicloturismul și ski-ul. La un moment dat, a adunat printre pasiuni și fotografia, venită ca un mod de a documenta călătoriile. În 2011 a pedalat din România până la poalele celebrului Mont-Blanc, pentru a-l urca. În 2014 a ajuns prin propriile forțe, din România, până pe un vârf de 7.000 de metri din Tien-Shan, în Asia Centrală, iar în 2016 a pedalat alături de soția sa prin Himalaya indiană. Aflăm mai multe detalii în reportajul Catalinei Filip, tot la Arte, carte și capricii de joi, 20 aprilie.

(w882)

Nu vor lipsi din emisiune nici rubricile De ce-aş citi?, cu Tudor Călin Zarojanu și Calendar, realizată de Miruna Moraru.

(w882)

Nu uitați: Arte, carte si capricii este, începând cu noul sezon, joia, de la ora 21.00, la TVR 3, când vine cu noi subiecte numai bune pentru timpul dumneavoastră liber. Arte, carte și capricii este și pe Facebook, dar si pe platforma TVR+.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3