loader
Foto

Galerie foto

Noutăţile săptămânii la TVR 3, via TVR Iaşi

Marţi, la TVR 3 şi pe TVR+, am avut o ediţie „Regional Cafe” dedicată începutului de an şcolar. Joi, elita scrimei româneşti s-a prezentat la „Est meridian”, iar echipa emisiunii „Iaşi, capitală culturală europeană” ne invită la concert.

 

Est meridian
Regional Cafe
Iaşi, capitală culturală europeană

Marţi, 15 septembrie, ora 8:00

Regional cafe

A început şcoala şi, deşi toată lumea deplânge starea învăţământului românesc, la Iaşi, semne bune toamna are. Elevii de la Liceul „Miron Costin” şi-au pus minţile şi economiile la contribuţie ca să ofere câteva zile „altfel” unui grup de copii care stau în locuinţe improvizate în fosta Haltă CFR de la CUG. Le-au cumparat ghiozdane şi rechizite, i-au dus la şcoala lor unde au făcut împreună quilling şi sport, i-au scos la muzee, le-au organizat chiar şi o vizită la stomatolog.

Din ediţia din 15 septembrie a emisiunii Regional Cafe am aflat detalii despre un proiect realizat de două eleve pentru stoparea violenţei din şcoli şi detalii despre recenta Olimpiadă Internaţională de Lectură, de la care trei eleve ieşene s-au întors cu  distincţii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 17 septembrie, ora 17:00

Est meridian

Emisiunea-magazin Est meridian revine în grila de toamnă de la TVR Iaşi şi TVR 3 cu o ediţie specială. Elita scrimei româneşti s-a întâlnit cu pasionaţii sportului din 11 oraşe. O transmisiune multiplex de la Iaşi, Cluj, Craiova, Timişoara şi Satu Mare ne-a adus demonstraţii, interviuri, amintiri, autografe de la campionii de azi şi de ieri.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Sâmbătă, 19 septembrie, ora 11:00

Iaşi, capitală culturală europeană

Telespectatorii sunt invitaţi la un concert susţinut de Marcel Pavel, Orchestra Simfonică Bucureşti & Tudy Zaharescu Band. Pe 19 septembrie este difuzată partea I, iar pe 3 octombrie este programată partea a II-a a concertului extraordinar „Very Classic” susţinut în luna mai a acestui an, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei de la Iaşi.

Ediția din 19 septembrie este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunile pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3