loader
Foto

O ediţie Remix cu Harry Coradini şi Nicu Vladimir

Sâmbătă seara, la TVR 3, două personaje rock şi folk pentru nemurire: Harry Coradini şi Nicu Vladimir. De la ora 19.00, pe 3 iunie, o nouă ediţie “Remix”.

 

Remix

(w160) harEdiţia este disponibilă online pe TVR+.

Plecat în altă lume la 20 mai 2017, HARRY CORADINI (pe numele adevărat Harald Kolbl) rămâne în cartea de onoare a rockului românesc ca solistul vocal de la Progresiv TM - celebră trupă timişoreană, contemporană cu Phoenix în anii ’70, care a funcţionat şi în deceniul următor.

 

Condusă de marele chitarist şi compozitor Ladislau Herdina, formată cu încă alţi instrumentişti de soi (basiştii Zoltan Kovacs şi Ilie Stepan, flautistul Gheorghe Torz, organistul Ştefan Pentek, bateriştii Hely Moszbrucker şi Mişi Farcaş), formaţia a urcat în topuri, a lansat un disc LP superb – „Dreptul de a visa” – şi încă unul – „Puterea muzicii” – într-o combinaţie de senzaţie, de supergrup, cu Liviu Tudan şi Florin Ochescu de la Roşu şi Negru.

(w500) cd

Plecat - după scurte colaborări cu Mondial şi Columna - în Germania, Coradini a revenit în anii 90 în ţara natală, cu planuri muzicale.

(w882) har

A înregistrat, cu instrumentişti din noua generaţie, un disc nemaiapărut, promovat de clipul „Acum 25 de ani (fiecare trupă avea ceva de spus)”, dar după mari probleme cu sănătatea, s-a retras în ultimii 15 ani acasă la Timişoara.

***

(w882) nicu

(w235) nicuNICU VLADIMIR rămâne unul dintre exponenţii cei mai importanţi ai folkului – protestatar – de la noi, un hippie român, în acelaşi timp poet şi pictor.

Un teoretician şi, în acelaşi timp, un practicant al libertăţii ca fel de a fi în România anilor ’70 – ’90.

Protestul său, inocent şi totuşi atât de acerb prin ascuţişul metaforei folk – poezie şi muzică – trimitea cu gândul la generaţia flower-power de peste ocean.

La primul festival „Primăvara Baladelor” (1973) a fost premiat, în Cenaclul„Flacăra” nu s-a putut înţelege cu liderul; fără înregistrări oficiale, a putut apărea la radio şi TV doar după 1989. S-a stins în 1995, iar după 15 ani a fost „recuperat” de o carte de versuri şi grafică, alăturată unui CD cu câteva melodii. Chiar şi aşa, influenţa sa este recunoscută de mulţi contemporani, inclusiv marii noştri interpreţi folk.

Ediţia repune în pagină mai multe înregistrări audio şi video (incluzînd o filmare acasă la Nicolae Covaci, în 1989), dar şi declaraţii rarisime ale unor Florian Pittiş, Andrei Oişteanu, George Stanca, Jerry Schwartz, Dan Oprina ş.a.

(w882) nicu

***

Din arhiva TVR: Înregistrare inedită cu Roşu şi Negru (în formulă de trio: Nansi Brandes - Emil Trocan - Ovidiu Lipan Ţăndărică) în studiourile TVR (1971)!

(w882) rn

***

Foto: Arhive personale & Arhiva TVR

***

Realizator Doru Ionescu

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3