loader
Foto

Galerie foto

O nouă grilă, cu dedicaţie pentru români!

Cel mai “românesc” canal dintre toate posturile de televiziune, TVR3, a ales o zi bogată în tradiţii pentru a lansa grila de toamnă prin care îşi propune să ofere producţii "cinstite", de real interes şi de mare impact.

 

Am stat de vorbă cu Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al postului TVR3 pentru a afla câteva detalii despre noua grilă şi ce ne aşteaptă toamna asta la TVR3.

Prima curiozitate a fost de ce noua grilă a fost lansată pe 26 octombrie, în ziua de Sf. Dumitru.

“Pentru că 337.000 de români îşi serbau în acea zi numele: Dumitru, cu toate declinările lui. În plus, există nenumărate tradiţii legate de această zi, pe care românii au sărbătorit-o din cele mai vechi timpuri. Şi au făcut-o cu bucurie, cu imaginaţie, însoţită de feluri abundente de mâncare şi stropită cu vin, din belşug. În plus, Biserica organizează mari pelerinaje la lăcaşurile de cult care poartă acest hram, al Sf. Dimitrie. Aşadar, nenumărate motive...”

Cei care aţi urmărit ediţia-eveniment de lansare a noii grile aţi remarcat, desigur, prezenţa jovială a lui Sergiu Vaida, una dintre cele mai îndragite apariţii de la TVR3. De ce a fost ales Sergiu să deschidă toamna pe TVR3?

“Sergiu Vaida este, incontestabil, una dintre cele mai îndrăgite vedete ale TVR 3 şi, totodată, un om de spectacol. Este un om de show de televiziune complet, sub toate aspectele. Propunerea colegilor de la Cluj a venit ca o mănuşă pe trendul lansării noastre, din ziua Sfântului Dumitru: aceea de a găzdui emisiunea chiar acasă la doi Dumitri faimoşi, care - culmea! - locuiesc în aceeaşi comună maramureşana: Groşi. Este vorba despre cel mai mare instrumentist român al momentului - Dumitru Fărcaş - şi despre Dumitru Dobrican, la fel de valoros, dar mai puţin cunoscut publicului larg. Ambii cântă la taragot şi au dus în lumea larga faima acestui dificil instrument, atât de specific Transilvaniei!”

Detalii pe larg despre ce s-a întâmplat la TVR3 pe 26 octombrie aflaţi de AICI.

De asemenea, puteţi urmări online AICI emisiunea-eveniment care a deschis noua grilă a postului.

Săptămâna viitoare vă dăm mai multe informaţii despre ce ne aşteaptă toamna aceasta la TVR3.

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Iaşi

*Matematica în universul adolescenței

Lumea a trăit dintotdeauna într-o competiție. Se pare că pentru progres a fost și este nevoie de așa ceva. Astăzi, întrecerile între oameni se desfășoară în diverse domenii.

Vis, aspirație, performanță. Reprezintă pentru majoritatea repere ale traseelor în viață. În context, figurează și olimpiadele școlare la obiecte de învățământ pentru diferite nivele de vârstă și de pregătire. În România, ele se petrec anual, descătușând energii și emoții elevilor, cadrelor didactive și părinților.

Producător Vasile Arhire

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3