loader
Foto

Ofertă bogată de toamnă la TVR 3

Cea mai largă paletă de programe culturale şi informative vine, din 17 septembrie, cu mai mult spaţiu de emisie dedicat ştirilor şi culturii. Cu noi sezoane revin în prima săptămână emisiunile Arte carte şi capricii (joi) şi  Drumul lui Leşe (vineri).

 

Toamna debutează la TVR 3 luni, 17 septembrie, cu emisiunile informative care asigură zilnic, până la ora 19.00, un flux continuu de informaţii diverse, de cel mai mare interes şi actualitate, din toate zonele României şi din Republica Moldova.

Astfel, de luni până vineri, de la ora 7:00-10:00, TVR 3 vă invită să vă petreceţi dimineţile alături de românii de peste Prut urmărind programul Matinalii, transmis în direct de TVR Moldova. Cele patru gazde ale programului: Ilinca Avram, Anatol Guzic, Elena Popa şi Andrei Veleşcu– vă promit că vă fac dimineţile cu invitaţii din studio şi materialele filmate.

(oar_w460) Matinalii

Următorul tronson informativ  este programat de luni până vineri de la ora 16.00 când intră în transmisiune directă programul Regiunea în obiectiv. În fiecare zi, de luni până vineri, jurnaliştii studiourilor teritoriale ale TVR vă aduc, pe parcursul a 60 de minute, singura emisiune magazin cu informaţii, ştiri, evenimente, din toate colţurile ţării. Nu lipsesc invitaţii speciali, muzica live premiile şi surprizele pregătite pentru telespectatori în transmisiune directă de la TVR Cluj (luni), TVR Craiova (marţi), TVR Iaşi (miercuri), TVR Timişoara (joi) şi TVR Tg.Mureş (vineri).

(oar_w460)

Din 17 septembrie, Telejurnalul regional – difuzat în fiecare zi la TVR 3, de luni până vineri, de la ora 17.00 revine la durata de o oră şi este urmat, de la 18.00, de Telejurnal Moldova în transmisiune directă din studiourile TVR din Chişinău.

În paralel cu programele informative, Cultura are în continuare drepturi depline şi extinse în grila TVR 3. Cea mai completă şi complexă ofertă culturală tv din România poate fi urmărită în fiecare zi a săptămânii - într-un mix divers menit să corespundă celor mai diverse şi rafinate gusturi.

Primele noutăţi ale toamnei sunt aduse în această săptămână de noile sezoane ale emisiunilor Arte carte şi capricii (joi, de la ora 21.00) şi Drumul lui Leşe (vineri, de la ora 21.00). Melomanii au şi ei două evenimente importante în 20 şi 21 septembrie la TVR 3: recitalul susţinut de Luca Ciarta Quartet la Festivalul de Jazz de la Sibiu- ediţia 2018 (joi de la ora 23.00) şi Concertul susţinut de Orchestra Operei din Paris cu Simfonia nr.1 şi Simfonia nr.5 de  Ludwig van Beethoven.

Astfel, spaţiul dedicat până acum Operei va aparţine – vinerea, de la ora 23.00- marilor concerte internaţionale – urmând ca iubitorii Operei să îşi de întâlnire la TVR 3 duminica, de la ora 23.00. O veste bună au şi iubitorii programului Cântec şi poveste care va avea, din această toamnă, o ediţie în plus. Programul este difuzat din 17 septembrie de luni până sâmbătă de la ora 19.00 iar noua ediţie, cea de sâmbătă, acoperă folcloric zona Munteniei şi Dobrogei şi este adusă de echipa care realiza „Popasuri folclorice”, gazda fiind Miruna Ionescu.

Ca şi până acum, sâmbăta la TVR 3 este ziua dedicată filmelor artistice (de la 20.00 şi 23.00) iar duminica sunt programate spectacole teatrale (de la ora 20.00).

16:30 Meseriasii

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Emisiunea Meseriaşiii a descoperit în Transilvania câţiva meşteri curajoşi şi îndărătnici care continuă să lucreze ca odinioară.

Meșteri din județul Alba

Producător Vasile Braic

17:00 Memoria locului

*Studioul teritorial Craiova

* Curtea de Argeș, vechea capitală a Țării Românești
Vă invităm să călătorim în vechea cetate de scaun a Țării Românești, unde primii voievozi , Basarabii, și-au clădit curțile domnești și au transformat locul într-un important centru religios la sud de Carpați. Cele mai vechi biserici din Muntenia le găsim aici. Domnitori ai Țării Românești și familiile regale ale României îşi au mormintele tot aici. Biserica Domnească, Mănăstirea Curtea de Argeș sau Palatul Episcopal reprezintă repere ale istoriei neamului românesc.

Producător Simona Carauleanu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3