loader
Foto

Galerie foto

Omul și natura la "Orizonturi Sîrbești"

Invitatul emisiunii este biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

În ciuda tendinţei tot mai accentuate a omului urban de a se îndepărta de natură aceasta rămîne la fel de fascinantă, bogată şi diversificată pentru cei dispuşi să o descopere şi să se bucure de ea.

Acesta este şi mesajul invitatului emisiunii, biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.

Cu ochii omului care cercetează, ai expertului care vede şi înţelege mai mult decît un laic, muzeograful şi biologul Sretko Milanovici, de la Muzeul Banatului, ne invită să privim cu mai multă atenţie micile comori ale naturii, plantele rare, florile, cu precădere orhideele, pe care le-a cercetat şi catalogat, ciupercile comestibile dar şi cele otrăvitoare.

Invitatul emisiunii ne sugerează şi cîteva trasee interesante şi nu foarte dificile în regiunea Banatului, atît de diversificată prin relief şi locuri frumoase. Emisiunea este ilustrată cu patru segmente tematice de fotografii realizate pe teren în timpul cercetărilor.

Emisiunea “Orizonturi Sîrbești” este difuzată pe TVR Timişoara miercuri 18.12 la ora 20.00 (cu reluare joi 19.12 la ora 11.00) iar pe TVR 3 marți 24.12 la ora 11.30 (cu reluare miercuri 25.12 la ora 0.00).

(w882)


20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3