loader
Foto

Petrecerea de la Hanul lui Manuc continuă la „Popasuri Folclorice”

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR 3 şi online pe TVR+, vă invităm să petreceţi cu noi la Hanul lui Manuc ca-n vremurile de altădată - cu ospăţ şi mare chef.

 

Adriana Deaconu
Miruna Ionescu
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Când toamna îşi etalează roadele bogate pe mesele întinse ale hanului și coșurile pline cu struguri îi fac pe oaspeţii sosiţi la petrecere să se gândească la vinul ce începe lin să curgă în cănile pregătite de oacheşele hangiţe Miruna Ionescu şi Adriana Deaconu, în acest spațiu idilic povești de ieri și de azi sunt gata să fie spuse și pe aripi de timp să purcedem cu toții într-o călătorie în lumea hanurilor de altădată.

(w882) popasuri f

Petrecerea de la Han reprezintă totodată și un bun prilej pentru a afla povestea Hanului Manuc, loc de referinţă în peisajul arhitectural românesc, ce atestă istoria poporului român.

(w882) popasuri f

Invitatul special, proprietarul Hanului Manuc, Constantin Cantacuzino, povestește câteva din episoadele supraviețuirii acestui loc de legendă. Importanța acestei clădiri monument este subliniată și prin filmele ce de-a lungul timpul au fost realizate în acest loc şi din care, în cadrul ediției de sâmbătă, 19 noiembrie, telespectatorii pot urmări câteva secvenţe. („Haiducii lui Şaptecai, Chirița la Iași”)

(w882) popasuri f

***

Țin foarte mult la povestea locurilor în care filmez. Am căutat întotdeauna să dezvălui identitatea lor și să le arăt românilor valorile ce ne înconjoară. Poate această dragoste către clădirile vechi, hanuri, conace, case boierești sau țărănești mi-a fost cultivată nu numai prin natura meseriei mele de cercetător, ci și de fiul meu, arhitect de profesie, care întotdeauna mi-a spus poveștile nemuritoare, tăcute și de multe ori nespuse ale pereților ce alcătuiesc atâtea clădiri extraordinare pe care noi românii le avem.”

(w882) popasuri f

„Mă simt datoare față de aceste valori să le fac și pe ele cunoscute telespectatorilor noștri. Merită cu prisosință, pentru că alături de cânt, de joc, de portul nostru românesc, compun un peisaj frumos ce vorbește despre creația unui popor binecuvântat de Dumnezeu cu mult har. Vă invit la o poveste nemuritoare spusă în dulcele grai și cântec românesc la Popasuri Folclorice!

Maria Tanase Marin - producător tv

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3